Prova bågskytte på en skyttebana i Göteborg

Skytte 21 Sep 07:31

För en adrenalinhöjande och minnesrik upplevelse rekommenderar vi att du provar på bågskytte. Detta är en aktivitet som uppskattas av både vuxna och barn!

Här nedan finner du olika erbjudanden och förslag på aktiviteter med pistolskytte

Hittade 1st upplevelse

Boka och prova på att skjuta bågskytte i Göteborg

Bågskytte är en uppskattad och lättillgänglig sport som uppskattas av många. Traditionen med pil och båge sträcker sig långt bak i tiden och har på sistone utvecklats med nya tävlingsgrenar och nya slags material såsom kolfiber och komposit. Detta är en rolig och utmanande tävlingsport som är lätt att fastna för, speciellt om du följer TV-serier som Game of Thrones och the Hunger Games.

Bågskytte i Göteborg med professionella klubbinstruktörer

När du bokar bågskytte i Göteborg kommer aktiviteten att genomföras på en skyttebana tillsammans med duktiga klubbinstruktörer som säkerställer att säkerheten alltid hålls på en hög nivå. Pilbågar är trots allt riktiga vapen, även om det är en nybörjarbåge du kommer börja med.  Givetvis förväntas det att du kommer nykter till denna aktivitet och inte direkt från en blöt svensexa. Däremot så är detta en rolig aktivitet att ta med jobbet på eller innan du ska ut på nästa äventyr. 

Hur går aktiviteten till?

När du kommer till skjutbanan börjar du med en säkerhetsgenomgång så att du kan hantera pilar och tävlingsbågen på ett tryggt sätt. Du kommer få börja med en pilbåge anpassad för tävlingsnybörjare. Med instruktörernas hjälp kommer du snart lära dig bemästra en bra skjutteknik och du kan snabbt börja fokusera på att förbättra din träffsäkerhet. Aktiviteten pågår under 1-1,5 timmar tillsammans med en klubbinstruktören. Ta gärna med dig något fika, du tar på krafterna att fokusera sig intensivt medan man siktar på måltavlan.

Bågskytte sker oftast på en skyttebana utomhus på sommaren och inomhus under vinterhalvåret. Ha bekväma kläder på dig.

Att tänka på innan du bokar bågskytte i Göteborg

Detta är en ganska lugn och lågintensiv aktivitet så du kan egentligen komma som du är. Det är bra att vara beredd på att det krävs en del tålamod när man går på en skytteaktivitet och att det inte alltid är så enkelt som det ser ut när proffs skjuter! Här är några saker att tänka på:

  • Aktiviteten sker alltid med en kunnig instruktör som hjälper dig
  • Det är åldersgräns 10 år så detta räknas som en familjevänlig aktivitet
  • Bågskytte sker oftast utomhus på sommaren och inomhus under höst och vinter. 

En aktivitet som passar alla

Det finns en åldersgräns på 10 år för att få prova på bågskytte så det passar bra att ge som födelsedagspresent åt de flesta! Eftersom dessutom är ett populärt fritidsintresse så kan detta vara ett bra sätt att uppmuntra någon till ökad fysisk aktivitet eller att prova något nytt. Ifall du har några specialbehov så hör av dig till klubben som du bokar hos.

Utrustning och förberedelser som behövs

Du kommer få tillgång till all nödvändig utrustning på plats så du behöver inte förbereda något. Det är bra att ha smidiga och bekväma träningskläder på sig. Det kan vara bra att värma upp kroppen lite innan du börjar skjuta eftersom detta är en fysisk aktivitet. Ifall du vill vara extra förberedd så titta lite på Youtube och se om du hittar några nybörjartips!

Redaktionen
göteborg.info
Uppdaterad 2021-09-21
http://www.goteborg.info/visa/skytte

Hitta mer att göra

Välj en kategori