Därför är massage så populärt i Göteborg

Massage 17 Sep 10:43

En massagebehandling passar både kvinnor och män och ger en härlig stund av återhämtning och avslappning. Tillsammans med massören bestämmer du om du vill ha behandling för olika åkommor eller bara en avkopplande stund. Behandlingen ger många olika positiva effekter, den kan motverka belastningsproblem, lindra stress, stärka immunförsvaret och lugna nerverna.

Hittade 13st upplevelser

395 kr 336 kr EXKLUSIVT! FÅ 15% RABATT HOS UPPLEVELSE.COM NÄR DU BOKAR MED KODEN: STOCKHOLMCOM
395 kr 336 kr EXKLUSIVT! FÅ 15% RABATT HOS UPPLEVELSE.COM NÄR DU BOKAR MED KODEN: STOCKHOLMCOM
676 kr 575 kr EXKLUSIVT! FÅ 15% RABATT HOS UPPLEVELSE.COM NÄR DU BOKAR MED KODEN: STOCKHOLMCOM
795 kr 676 kr EXKLUSIVT! FÅ 15% RABATT HOS UPPLEVELSE.COM NÄR DU BOKAR MED KODEN: STOCKHOLMCOM

Att gå på en massage frigör oxytocin

När musklerna bearbetas via massage, strykningar och knådningar ökar blodcirkulationen i kroppen. Ett rogivande hormon vid namn oxytocin avsöndras och stress lindras effektivt. Oavsett vilken slags massage du väljer så gör du din kropp och ditt välbefinnande en tjänst.

Detta kan du förvänta dig från en klassisk massagebokning

Det finns många olika typer av massage. Den som kallas för klassisk svensk massage är grunden till många olika massageformer runt om i världen. Den utvecklades på 1800-talet av Per Henrik Ling som utvecklade en massagemetod som efterliknar rörelserna i gymnastik och syftet är att stärka musklerna och stimulera blodcirkulationen. Därför är denna typ av massage vanlig inom exempelvis sjukvården i samband med muskelrehabilitering. Denna metod fokuserar på musklerna genom att stryka och knåda hud. Man kan även använda djupstimulerande massagepistoler och liknande verktyg för att komma åt områden som annars är svåra att behandla.

Därför är thaimassage mest populärt i Göteborg

Thaimassage är en massageform som verkligen sträcker ut musklerna och hjälper därför kroppen effektivt att återhämta sig från stress och muskelvärk från exempelvis stillasittande. Det är en gammal traditionell massageform som samarbetar med kroppens energilinjer och sträcker dess muskler. Med löst åtsittande kläder kan du komma till kliniken för att få bästa möjliga effekt av behandlingen. Under massagens gång använder sig terapeuten av sina armbågar, knän, fingrar och händer för att lösa upp blockeringar i kroppen, öka flödet av lymfvätska och din blodcirkulation. Processen är exakt och noggrann och massören använder sig av sin kroppstyngd för att skapa effekterna.

På bilden ser en slags eterisk aromterapi med traditionella örter . Det finns många olika typer av massage.

Exempel på olika typer av massage:

  • Klassisk svensk massage – fokus på muskler och blodcirkulation
  • Helkroppsmassage –  avslappnande för hela kroppen, bra för stressåterhämtning
  • Hot stone massage – väldigt behagligt och djupverkande tillsammans med eteriska aromoljor
  • Thai massage – fokus på tänja ut muskler och sträcka ut kroppen
  • Massage i kombination med spa – som det låter!

Behandla värk och muskelsmärtor genom att boka massage

Orsaken till många besvär med orörlighet, värk och muskelsmärtor kommer sig av att stress skapar spänningar i musklerna som gör dem kortare. När du genomgår en massagebehandling kommer massören trycka på punkter i din kropp och sträcka ut dina muskler, vilket låter energierna vandra fritt. Musklerna återgår till sitt normala viloläge vilket får dig att känna dig mjukare och mer avspänd i kroppen. Att boka in sig på massage passar dig som har mycket stress i vardagen och känner hur det har påverkat dig fysiskt. Du förbereder dig inför en massagebehandling genom att bära mjuka kläder och inte äta en alltför stor måltid före besöket.

Ansiktsbehandling – också populärt i Göteborg

Ditt ansikte kan påverkas av många olika faktorer, som vind, sol och regn. För att ge ditt ansikte extra omtanke och näring kan du prova ansiktsmassage eller be om en ansiktsbehandling. Oftast har de flesta massagesalonger även detta som behandlingsalternativ. När du genomgår en ansiktsbehandling blir din hud rengjord på djupet med exempelvis exfolierande metoder, huden tillförs därefter näring och återfår sin lyster och skönhet. Ansiktsbehandlingen anpassas efter dina önskemål och behov. Massage- och hudterapeuter är mycket kunniga på sitt område och ger gärna råd kring hur du bäst kan ta hand om din hud till vardags. 

Redaktionen
göteborg.info
Uppdaterad 2021-09-17
http://www.goteborg.info/visa/massage

Hitta mer att göra

Välj en kategori