Boka en ölprovning i Göteborg - Upplev nya smaker

Ölprovning 16 Sep 04:48

Lär dig skillnaden mellan lager, ale, stout och porter! Öl är en av världens äldsta alkoholhaltiga drycker och idag finns det ett enormt utbud av olika sorter. Allt fler får upp ögonen för den gyllene dryckens variationer, matkombinationer samt tillverkningsprocess. Ta med dig din partner eller kompisgänget på en riktigt kul och lärorik upplevelse i Göteborg.

Ta del av de spännande erbjudandena och bokningstillfällena du ser här nedanför

Hittade 6st upplevelser

347 kr 295 kr EXKLUSIVT! FÅ 15% RABATT HOS UPPLEVELSE.COM NÄR DU BOKAR MED KODEN: STOCKHOLMCOM
595 kr 506 kr EXKLUSIVT! FÅ 15% RABATT HOS UPPLEVELSE.COM NÄR DU BOKAR MED KODEN: STOCKHOLMCOM

Därför är ölprovningar så populära att gå på

Öl är en mycket populär dryck över hela världen, men trots det är det förvånansvärt få som har kunskap om hur öl tillverkas och den enorma variation som finns. Vinprovningar är vanligt, men ölprovningar är något som är relativt nytt. Länge var det lageröl från några få svenska märken som dominerade på hyllorna, men de senaste åren har det dykt upp många ölsorter från länder som Tjeckien, England, Tyskland, USA och Belgien. Pilsner, veteöl, pale ale, stout, porter och spontanjäst öl är exempel på olika ölsorter som du idag kan hitta på hyllan på Systembolaget eller på svenska krogar. De senaste åren har även många mikrobryggerier etablerats i Sverige och utomlands. De olika variationerna har gjort att fler börjat intressera sig för öl och de olika tillverkningsprocesserna. Med vatten, malt, humle och jäst skapas ölsorter med olika smaker och karaktär.

Så går den bokade ölprovningen till

Under ölprovningen i Göteborg får deltagarna lära sig mer om ölets bryggning och historia, olika ölsorter samt hur man bäst kombinerar öl med mat. Du lär dig även om ölets geografi och olika länders produktion. En guidad tur av bryggeriet ingår. Höjdpunkten är givetvis själva provningen där olika ölsorter introduceras och provsmakas. Provningen sker från den ljusaste till den mörkaste ölsorten för att till fullo ta del av de olika aromerna och smakerna i ölen. Skillnader i arom, skum, smak och fyllighet jämförs. Provningen leds av en mycket kunnig ölkännare som ser till att det blir en god och minnesvärd upplevelse.

Att boka ölprovning är en utmärkt idé för en dejt, som farsdagpresent eller ifall du vill visa uppskattning till din vän

Sakar att tänka på innan ölprovningen

Ölprovningen tar cirka 1,5 - 2 timmar och det finns en del att tänka på innan.

  • Undvik parfymer och andra starka dofter. För att kunna känna de olika dofterna och smakerna i ölen är det viktigt att det inte är andra dofter i rummet.
  • Undvik alkohol innan. Drick inte alkohol innan ölprovningen eftersom din förmåga att uppfatta smaker och dofter försämras.
  • Ät innan. I provningen ingår smakprov på flera sorters öl, men däremot ingen mat. Kom inte hungrig till provningen utan ät i så fall något innan.

Ölprovning passar de flesta över 18 år

Alla som gillar mat och dryck har glädje av en ölprovning. Dock måste deltagarna vara över 18 år för att få delta eftersom det ingår provning av alkoholhaltiga drycker. Det är en perfekt upplevelse för kompisgänget, exempelvis för en svensexa eller på en födelsedag. Ölprovning passar också mycket bra som aktivitet för familjer eller par som gillar att lära sig mer inom det kulinariska området. Eller varför inte delta själv? Det krävs inga förkunskaper för att delta i provningen. Det är en riktigt kul upplevelse som passar erfarna ölkännare såväl som personer som nyligen börjat intressera sig för öl.

Redaktionen
göteborg.info
Uppdaterad 2021-09-16
http://www.goteborg.info/visa/olprovning

Hitta mer att göra

Välj en kategori