Boka helikopterflygning över Göteborg och se staden med nya ögon

Helikoptertur 15 Sep 07:30

Att flyga helikopter över Göteborg är en oförglömlig upplevelse. Du får se de välkända stadsdelarna, broarna, älven och skärgården från ett helt nytt perspektiv. En kittlande variant på vanlig sightseeing för dig som vill ha det lilla extra.

Nedan kan man ta del av olika erbjudande och alternativ för dig som tänker boka.

Hittade 4st upplevelser

1195 kr 1016 kr EXKLUSIVT! FÅ 15% RABATT HOS UPPLEVELSE.COM NÄR DU BOKAR MED KODEN: STOCKHOLMCOM

Se Göteborg från ovan

Att sväva i helikopter ovanför Göteborg är en oförglömlig upplevelse. Du får se de välkända stadsdelarna, broarna, älven och skärgården från ett helt nytt perspektiv. En kittlande variant på vanlig sightseeing för dig som vill ha det lilla extra.

Hur är det att flyga helikopter

Det är väldigt annorlunda att flyga helikopter jämfört med vanligt flygplan. Vid starten åker helikoptern rakt upp i luften helt utan startsträcka. Du får känna hur det är att liksom hänga i luften, eller hovra, som det heter och hur man skiftar mellan att hovra eller förflytta sig på olika sätt. En sightseeinghelikopter är inte särskilt stor så antalet platser kan vara begränsat. Delar du upplevelsen med en vän är det ofta roligast att få flyga samtidigt så kolla det vid bokningen om det är viktigt för er. Väder och vind kan påverka lite hur just er flygtur ser ut, Det kan bli en sväng över skärgården eller över innerstaden, det är svårt att bestämma i förväg men har ni särskilda önskemål så berätta det så tar våra skickliga piloter hänsyn till det om det är möjligt med tanke på säkerhet och övriga regler.

Att tänka på innan du bokar

  • vissa helikopterturer har en max tillåten vikt på passagerare exempelvis 95kg
  • man får endast åka helikopter ifall man är nykter, annars får man boka om
  • Ifall det är dåligt väder kan man behöva flytta bokningsdatum på helikopterturen
  • man kan behöva dela upp större sällskap i flera helikoptrar

Fira jubileum i luften

Tänk dig hur det skulle vara att fira bröllopsdagen eller födelsedagen genom att flyga över Göteborg i en helikopter. Det blir en upplevelse som räcker länge. Glöm inte att ta med kameran eller vara beredd med mobilen för det blir många tillfällen till unika bilder från just er flygtur. Nykterhet är dock ett krav så eventuell champagne får vänta till efteråt. Tänk också på att det finns viktgränser för er som ska flyga, kolla upp det i förväg om ni tror det kan vara ett problem.

Vintertid görs inga upplevelseflygningar av den här typen och det kan hända att flygturer ställs in med kort varsel om vädret skulle ställa till det. Säkerheten går alltid först för oss och våra kunder, vi är noga med informationen så ni hela tiden vet vad som händer.

Upplev Göteborg, älven och skärgården med en behaglig helikoptertur där du fridfullt svävar på låg höjd över landskapet

Sightseeing på nytt sätt

Våra erfarna piloter tar med er på en sightseeing som inte liknar något annat. Beroende på hur just er flygtur blir kan ni se Avenyn och kanske ert hemmakvarter i innerstaden eller Vinga. Älven och de mäktiga broarna brukar ofta synas, kanske en glimt av den helt nya Hisingsbron eller Älvsborgs fästning glimtar förbi långt där nere. Det är väldigt bra sikt från en helikopter med dess stora fönster, däremot kan det vara lite svårt att prata med varandra på grund av bullret även om ni får hörlurar att ha på er under flygturen. Ofta erbjuder piloten en guidning så ni kan följa med i vad ni ser långt där nere. Det är svårare än man kanske tror att känna igen sig ur det här nya perspektivet.

Inte bara för turister

Att flyga helikopter över Göteborg är lika spännande för både turister och lokalpatrioter. Det ger en extraordinär upplevelse att sakta flyga ovanför staden, älven och öarna och i kombination med den häftiga känslan när helikoptern startar, hovrar och landar är det här en riktigt magisk upplevelse.

Redaktionen
göteborg.info
Uppdaterad 2021-09-15
http://www.goteborg.info/visa/helikoptertur

Hitta mer att göra

Välj en kategori