Prova en ost och vinprovning i Göteborg

Ostprovning 23 Sep 05:32

Vin och ost kan vara en perfekt kombination och smakupplevelse som är populärt världen över. Det passar perfekt på vinkvällar på terrassen eller varför inte i bekvämligheten av sin egna soffa? För att få prova en mängd olika ostar och vin och samtidigt lära dig mer om smaker - boka in en upplevelse för en Ost och Vinprovning i Göteborg!

Nedan så ser du trevliga erbjudanden som finns tillgängliga

Hittade 7st upplevelser

995 kr 846 kr EXKLUSIVT! FÅ 15% RABATT HOS UPPLEVELSE.COM NÄR DU BOKAR MED KODEN: STOCKHOLMCOM

Ost & Vinprovning i Göteborg

I en mysig miljö med trevligt sällskap tas du med på en trevlig och lärorik kväll i världen av ost och vin. Du tas med på en kulinarisk resa där du får smaka på både rött och vitt vin samt ett antal smakrika ostar. Alla smakkombinationer är genomtänkta och skapade för att ge dig en fantastisk smakupplevelse.

Upplevelsen

Upplevelsen påbörjas med en intressant och lärorik föreläsning där du garanterat kommer lära dig ett och annat kring olika viner och ostar. Du, tillsammans med övriga deltagare, tas med på en kulinarisk resa som du sent kommer glömma. En erfaren och kunnig sommelier finns på plats och guidar dig igenom olika viner och ostsorter. Klassiska ostviner blandas med andra smakrika viner för att du ska få lära dig allt om vinets varierande smaker. Du får även prova olika viner tillsammans med olika ostar. Du kan förvänta dig att hitta nya favoritviner att servera tillsammans med ostbrickan. Under kvällen får du dessutom lära dig allt om ostens historia och hur olika smaker tagits fram genom historien. Detta kommer garanterat ge dig en grundläggande förståelse för hur olika smakkombinationer kan lyfta varandra och skapa en fantastisk smakupplevelse.

Vem och när passar aktiviteten?

En ost och vinprovning passar utmärkt att ge bort som en present till en nära vän eller familjemedlem. Framförallt är det en rolig aktivitet att göra tillsammans! För vin eller ostfantasten kan det bli en fantastiskt rolig och lärorik kväll. Det kan även vara en rolig present att ge bort till finsmakaren som gärna vill lära sig mer kring ostens historia och kring olika smakkombinationer. Förutom att ge bort upplevelsen som present passar det utmärkt att köpa upplevelsen till sig själv! Genom att gå på provningen själv kan du få träffa andra härliga människor som även dem är intresserade av vin och ost. Det kommer garanterat leda till trevliga samtal och kanske även nya vänner! Det enda kravet som gäller för att boka upplevelsen är att vara 20 år gammal för att få delta på provningen. Förutom detta är det bra att ha ett öppet sinne och vara intresserad av vin och ost för att få ut så mycket som möjligt av upplevelsen.

Att tänka på innan du bokar

  • Ost och vin har vuxna smaker - det passar inte alla personer
  • Detta passar bra för romantiska dejter
  • Detta passar bra som after work

Förberedelser

Den enda rekommenderade förberedelsen innan provningen är att undvika att dricka alkohol. Anledningen till detta är att alkohol kan trubba av sinnena. Denna avtrubbning kan leda till att du helt enkelt inte kan njuta av upplevelsen lika mycket som du kanske gjort om du undvikit alkohol. Av respekt för övriga deltagare är det även bra att undvika att bära starka parfymer under provningen. Förövrigt är det bara att komma till provningen med ett öppet sinne och vara redo för en kväll du sent kommer glömma!

Redaktionen
göteborg.info
Uppdaterad 2021-09-23
http://www.goteborg.info/visa/ostprovning

Hitta mer att göra

Välj en kategori