• Evenemang idag
Tisdag
18
Juni 2024
Scandinavium Göteborg

Side by Side: Festival Concert

Välkommen att fira in sommaren med det internationella musiklägret Side by Side! Festival Concert är en massiv musikmanifestation där över 2000 unga musiker och sångare medverkar, tillsammans med Göteborgs Symfoniker. Vi får ta del av vad deltagarna övat in under lägerdagarna och det storslagna programmet rymmer såväl klassiska musikstycken som en hyllning till en av den svenska körmusikens hjältar, Georg Riedel.
I över 10 år har musiklägret Side by Side varit en av årets absoluta höjdpunkter för musikutövande barn och unga från hela världen. Under några härliga sommardagar samlas de för att spela och sjunga tillsammans, sida vid sida med professionella musiker. Side by Side anordnas av Göteborgs Symfoniker och är öppet för deltagare 6–23 år gamla. Lägret främjar spridningen av klassisk musik samtidigt som det bygger broar mellan människor, kulturer och kontinenter.
Under Festival Concert uppträder över 2000 körsångare och orkestermusiker i blandade åldrar tillsammans med hela Göteborgs Symfoniker i Scandinavium. De bildar massiva körer och orkestrar i olika kombinationer för en mäktig musikmanifestation, allt under ledning av lägrets namnkunniga dirigenter Ron Davis Alvarez, Emilia Hoving, Marjolein Vermeeren och Birgitta Mannerström-Molin.
Storslagna musikupplevelser
Festival Concert bjuder på symfonisk musik i olika former, storslagna körlåtar och filmmusik i mäktiga arrangemang. Däribland “How Far I’ll Go” av Lin Manuel Miranda från Disneyfavoriten Vaiana, i ett nytt arrangemang av Henrik Torolphi.
En höjdpunkt blir barnkörsklassikern “Vi är Blommor” av Georg Riedel. I samband med färdigställandet av Tormod Tvete Viks anpassade arrangemang mottog lägret den ledsamma nyheten om Georg Riedels bortgång. Framförandet kommer därmed bli en hyllning till denna älskade kompositör och hans gärning för barn och ungas musikutövande.
Festival Concert markerar slutpunkten på musiklägret för många av deltagarna men Side by Side erbjuder också flera andra konserter under veckan. Utbudet inkluderar bland annat körkonserten Choirs in Concert och den symfoniska konserten Closing Concert där du får möjlighet att lyssna på framtidens virtuoser idag. Hela programmet återfinns på sidebysidegoteborg.se/konserter
Hålltider:
ca. 1 h 30 min (utan paus).
Barn under 4 år går in fritt med betalande vuxen och sitter i knät. Önskas egen plats krävs biljett.

Biljetter & tider

Tisdag 18 Juni 2024 15:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Scandinavium). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Side by Side: Festival Concert, Scandinavium

POPULÄRT I Göteborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Göteborg.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Göteborg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Juni