Lördag
28
April 2018
Liseberg Göteborg

Premiär: Valkyria

Valkyria, som ska stå klar 2018, kommer att bli Europas längsta Dive Coaster. Nu står det klart exakt hur bansträckningen ska se ut samt hur bygget kommer att påverka resten av nöjesparken.

Efter uppdraget från stationsbyggnaden får man en kort stunds utsikt över Mölndalsån och en ångestladdad konstpaus i toppen av det vertikala drop som kännetecknar en Dive Coaster, och som i Valkyrias fall innebär att man störtar 50 meter rakt ner i ett hål under marken. I 105 km/h kommer man upp ur underjorden för att sedan vändas uppochner och dyka ner mot JukeBox. Efter ytterligare ett par inversioner, en tur bakom Spelhuset och några svängar över ån är den nästan 750 meter långa färden slut.

Arbetet med stationsbyggnaden har redan påbörjats på den nu nedmonterade Kanonens plats. Övriga attraktioner ska köras som vanligt fram till sensommaren då Sagoslottet och Slänggungan måste lämna plats åt Valkyriabygget. Slänggungan kommer att få en ny placering 2018, och det finns planer på att inom ett par år ersätta Sagoslottet med en liknande attraktion.

- Vi har planerat de olika byggfaserna för att det ska bli minsta möjliga inverkan i parken men det går inte att undvika helt. Det tar tid att bygga en berg- och dalbana, säger Lisebergs vd Andreas Andersen, men lovar att det kommer att vara värt varenda uppoffring.

Valkyria tillverkas av den välrenommerade schweiziska konstruktören Bolliger & Mabillard som står bakom flera av världens mest ansedda berg- och dalbanor. Den som inte kan bärga sig till 2018 kan prova en virtuell åktur redan i år. I det nya området Myter & Legender placeras Valkyria VR – en virtuell upplevelse som med sex simulator-stolar tillsammans med VR-headset ger en försmak av vad som väntar.

- Det är en snygg och pampig produktion och det känns kul att kunna visa gästerna vad som är på gång, säger Andreas Andersen. Men det blir inget mot att uppleva Valkyrias domedagsdrop på riktigt!

I siffror

50 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

1860 st

har besökt evenemanget på Göteborg.info
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Liseberg). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Premiär: Valkyria, Liseberg

POPULÄRT I Göteborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Göteborg.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Göteborg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

September