Ska du flyga från Landvetter och vill ha hjälp att hitta den bästa flygresan oavsett destination? Ta en titt på vår guide till ett problemfritt, enkelt och smidigt resande från Göteborg och vidare ut i världen.

Knappt en halvtimme utanför centrala Göteborg hittar du stadens flygplats, som också är den näst största i landet. Landvetter flygplats har varit i drift sedan 1970-talet, och erbjuder i dag möjlighet för resor till större delen av världen.

Flygplatsen trafikeras av ett 30-tal olika flygbolag, och här hittar du allting från budget till business. Från Landvetter kan du flyga med exempelvis British Airways, SAS, KLM och Lufthansa, såväl som lågprisbolagen Norwegian och Ryanair. Dessutom hittar du flera av charterbolagens egna flygbolag här. Mycket att välja på helt enkelt!

Flyg direkt eller med mellanlandning

På Landvetter flygplats hittar du ett 90-tal direktlinjer som på ett smidigt sätt tar dig vidare ut i världen. Att flyga direkt är såväl bekvämt som enkelt – genom att välja ett direktflyg minimerar du din restid och du slipper mellanlandning med allt vad det kan innebära. Om du ska flyga från Landvetter och söker direktflyg kan vi varmt rekommendera ett besök på Directflights.com. Här kan du nämligen ange önskad destination, och får med bara ett knapptryck fram en lista på vilka flygbolag som erbjuder direktflyg dit, hur lång tid resan tar och vilka avgångstider som finns att välja på.

Populära destinationer när det gäller direktflyg från Landvetter flygplats hittar du inte minst nära Medelhavet; vad sägs som en semester till exempelvis Alicante, Rom eller Nice? Från och med april 2023 kan du även flyga direkt från Göteborg till storstadsmetropolen New Work! Genom att följa länkarna kommer du direkt till resealternativen för respektive destination. Du kan även enkelt byta destination beroende på vart du vill resa. 

Se alla direktflyg från Landvetter (GOT) till Alicante (ALC)

Se alla direktflyg från Landvetter (GOT) till Nice (NCE)

Se alla direktflyg från Landvetter (GOT) till Rom (FCO)

Se alla direktflyg från Landvetter (GOT) till New York (EWR)

flyg direkt från göteborg till nice

Till en hel del populära destinationer erbjuds i dagsläget inga direkta reguljärflyg från Landvetter flygplats. Så är exempelvis fallet om du vill uppleva lyxen i Dubai eller njuta av kultur och värme i Bangkok. Att hitta en bra flygresa med mellanlandning behöver dock inte vara krångligt – genom att använda en smart site som Flightroutes.com kan du enkelt få fram alla dina resealternativ genom att endast ange varifrån du flyger och vilken destination du vill flyga till. Här kan du exempelvis se vilka flygbolag som erbjuder resor och hur lång flygtid du kan räkna med.

Genom att följa länkarna nedan kommer du direkt till alla alternativa flygrutter till Dubai och Bangkok. Du kan naturligtvis enkelt ändra destination utefter vart i världen du är sugen på att resa. 

Se alla flyg från Landvetter (GOT) till Dubai (DXB)

Se alla flyg från Landvetter (GOT) till Bangkok (BKK)

flyg från göteborg till dubai

Hitta på Landvetter flygplats

Ska du resa från Landvetter och vill ha hjälp att hitta rätt på flygplatsen? Ta gärna en titt på vår sida Airportmaps.com, där du hittar en specifik terminalkarta för Landvetter flygplats.

Karta över Landvetter flygplats

Tre tips – så hittar du en billig flygresa från Landvetter

- Välj lågsäsong! Gemensamt för de flesta resmål är att det är billigast att resa dit när efterfrågan är så liten som möjligt. Naturligtvis vill man inte åka till en solig destination under regnperioden, men kanske går det i alla fall att justera resan så det inte blir när alla andra har semester? 

- Jämför olika alternativ. Genom att vara noggrann med att undersöka utbudet av resor kan du ofta komma billigare undan.

- Boka “lagom” tidigt. Det kanske inte är så lätt att veta vad som är lagom, och tyvärr är sanningen att detta också varierar mellan olika resmål. I vissa fall är det långt innan avresa som är bäst tid att boka, medan det perfekta tillfället i andra fall infaller betydligt närmare avgångstid. Statistiskt sett är det dock mest prisvärt att boka sin resa ungefär två månader innan avgång.