Lördag
12
Mars 2016
Stora Teatern Göteborg

Thorsten Flinck: Doktor Glas

"En varm försommardag i Stockholm 1920.

Det hela kommer att handla om världens ensammaste människa, medicine licentiaten Tyko Gabriel Glas, allmänpraktiserande läkare med mottagning på övre östermalm. I områdena kring Villagatan-Floragatan, lever vår doktor sitt enformiga liv där den ena dagen ser ut som den andra och den tredje som den första.

Recept förnyas och matsmältning diskuteras med gamla tanter och hur man gjorde och skulle och ändå inte gör.

Så en dag uppenbarar sig plötsligt pastorinnan Helga Gregorius för vår doktor. Hon står mitt framför honom och tittar på honom, just som en uppenbarelse. Så säger hon plötsligt att hon inte vill leva mer för att hon älskar en annan man. Och hon, slagen i bojor av ring- och äktenskapslöfte, kan inget göra. Så ber hon plötsligt doktorn om något, som doktorn uppfattar som något… Och medan svettdropparna lackar under höga hattar och tyllflor och allt medan de mörka molnen över doktorns praktik blir allt blir allt svartare, kommer allt närmre, och den sen första stunden ofrånkomliga explosionen, katastrofen, har blivit löpsedel kommer ett möte en helt vanlig dag mellan en helt vanlig allmänpraktiserande doktor och en helt vanlig pastorinna att sluta i mord…"

Med början den 6 februari på Lunds Stadsteater beger sig Thorsten Flinck ut på turné med den hyllade föreställningen Doktor Glas. Thorsten Flinck är känd som skådespelare, regissör och musiker och har medverkat i otaliga film-, tv-, radio- och teaterprojekt . Han har varit med och startat band som Rockvindar och Flincka Fingrar. 2008 bildade han Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern som bla var med i Melodifestivalen 2012 där dom gick till final med låten ”Jag reser mig igen”.

- Det har nu gått många år sedan jag som andraårselev på Teaterhögskolan, såg Teater Brunnsgatans Dr Glas med Allan Edwall. Följande höst fick jag äran att spela mot Allan i över 100 föreställningar, bara han och jag nästan hela föreställningen. Jag tänker givetvis ofta på honom då jag nu ska spela min version av samma text, säger Thorsten Flinck som står för manus och regi såväl som samtliga roller.

Pjäsen bygger på Hjalmar Söderbergs klassiska roman som utspelar sig vid sekelskiftet i Stockholm. Redan 1905 provocerade historien sin publik och även idag, mer än 100 år senare, är det en historia som berör på ett sätt som få verk gör.

I siffror

106 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

1301 st

har besökt evenemanget på Göteborg.info
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Stora Teatern). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Thorsten Flinck: Doktor Glas, Stora Teatern

POPULÄRT I Göteborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Göteborg.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Göteborg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Mars