Lördag
27
Februari 2016
Stora Teatern Göteborg

Titiyo

Aktuell med sitt nysläppta album ska Titiyo ut på sin första Sverigeturné på sju år. Skivan "13 Gården” fick full pott i Nöjesguiden och 4 av 5 i Dagens Nyheter, Aftonbladet och Expressen. Den 27 januari är det premiär för hennes vårturné i Uppsala och hon lovar att bjuda på en "maffig Titiyo-tårta" av nytt och gammalt, med känslan av en riktigt fet klubb men i en sofistikerad form”.

Den 16 okt släppte Titiyo sitt första album på sju år och det togs emot med öppna armar av recensenterna. Nöjesguiden gav "13 Gården” högsta betyg och skriver att det är "arenavärdigt och samtidigt rörande intimt”, DN tycker "varenda låt bultar av en vilja att äntligen få berätta” och både Aftonbladet och Expressen konstaterar att "Drottningen är tillbaka” och delar ut 4 av 5 i betyg.

– När jag insåg att jag kunde sjunga på svenska kändes det som att det öppnades mängder av möjligheter. Mina texter på engelska har varit ganska flummiga och psykadeliska. På svenska är jag mer direkt och saklig. Det är texter som berättar något och det är första gången jag känner att publiken måste få höra texterna. Jag tycker att det finns en extra effekt i orden och historierna, säger Titiyo.

På Sverigeturnén kommer Titiyo bjuda på en tripp tillbaka till 80- och 90-talet, men i en modern Titiyo-tappning med många av de nya låtarna, lite gamla grejer och säkert något från "Så mycket bättre” också.

– Det kommer bli den där sköna blandningen av triphop, pop, soul och hiphop som jag gillar, med bra tryck och maximal känsla i upptempolåtarna. Det kommer låta ungefär som på plattan, men fetare. Man kan säga att vi har lagt på några skivor bacon. Vänta er känslan av en riktigt fet klubb, men i en sofistikerad form, berättar Titiyo.

I siffror

68 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

836 st

har besökt evenemanget på Göteborg.info
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Stora Teatern). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Titiyo, Stora Teatern

POPULÄRT I Göteborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Göteborg.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Göteborg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

November