11-12
Maj 2016
Dalheimers hus Göteborg

Västsvenska Kommunikationskarnevalen

Bro över mörka vatten – en konferens om övergångar

Årets kommunikationskarneval fokuserar på övergångar, ett stort problemområde för personer med kommunikationssvårigheter. Alla övergångar, stora som små, kan vara svåra. Den största och kanske svåraste övergången är den från skoltiden till vuxenlivet. Flera av programpunkterna på konferensen kommer därför att handla om denna tid i livet. Ett av de främsta verktygen när det gäller AKK och övergångar är kommunikationspass.


Konferensens huvudtalare
Sally Millar, grundare till metoden om kommunikationspass, är glädjande nog konferensens huvudtalare.
Sally Millar är logoped och en av grundarna till Call Scotland, ett center som ger stöd i undervisning för barn med omfattande kommunikationssvårigheter. Sally Millar har lång erfarenhet från skolvärlden, och på konferensen delar hon med sig av sina erfarenheter när det gäller att få till ett gott samarbete mellan skola, familj och habilitering och en fungerande övergång till vuxenvärlden . Hon kommer också att föreläsa om farozoner och fallgropar vid transition, och om olika sätt och verktyg att stödja övergångar och då framförallt metoden Personligt kommunikationspass. Sally Millar utvecklade metoden 1991, och den har sedan fått internationell spridning. Syftet med metoden är att på ett enkelt och personligt sätt förmedla viktig information om en person och hens kommunikation. Den nära omgivningens kunskap tas tillvara och om det är möjligt deltar personen själv i att utforma sitt pass.

Om konferensen
Konferensen äger rum 11-12 maj på Dalheimers hus, Slottsskogsgatan 12 i Göteborg. Buss till Dalheimers hus kommer att gå från centralstationen.
Arrangörer är Dalheimers hus och Eldorado som tillhör Social resursförvaltning i Göteborgs stad, DART – som är ett kommunikations- och dataresurscenter för personer med funktionsnedsättning, och som tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, SPSM (Specialpedagogiska skolmyndigheten) och ISAAC - Sverige.

Konferensavgift
3 500 kronor (exklusive moms) per person. I priset ingår förutom föreläsningar och seminarier all förtäring under konferensen. I priset ingår också mingel på kvällen 11 maj.

Du som deltagare
Får här möjlighet att få ny kunskap och inspiration genom föreläsningar, seminarier, möten och kulturupplevelser. Här får du också träffa utställare från hela landet och testa senaste nytt.

Du som utställare
Har möjlighet att hålla miniseminarier och informera mer om din verksamhet och ditt företag. Kostnaden för utställare är 4 000 kronor per person.

För mer information :Beställ programmet på www.goteborg.se/dalheimershus! För frågor kontakta [email protected]

I siffror

22 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

917 st

har besökt evenemanget på Göteborg.info
Boenden närmast Dalheimers hus natten mellan 20 och 21 Mars.
I samarbete med Booking.com. Visa fler alternativ
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Dalheimers hus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Västsvenska Kommunikationskarnevalen , Dalheimers hus

POPULÄRT I Göteborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Göteborg.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Göteborg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Mars