Efter en lång vinter och ett omvälvande år kan det vara härligt att blicka framåt mot årets stora konserthändelser. Läs mer om dem här!

År 2020 innebar en rad inställda konserter från världsartister som hade planerat ett stopp i Sverige. 2021 gör de ett nytt försök – här är stjärnorna som du har chans att se i år.

Sting – 18 juni

Sting kommer till Europa med turnén My Songs, och den 18 juni gör artisten ett stopp i Sverige när han besöker Trädgårdsföreningen i Göteborg. Sting kommer att ackompanjeras av ett liveband och många hits från förr utlovas.

Kiss – 23 juni

Efter en lång karriär är det nu dags för Kiss att genomföra sin avskedsturné för att tacka sina fans. I över 45 år har det klassiska rockbandet uppträtt runt om världen. I slutet av juni kommer Kiss till Scandinavium. Deras turné skulle egentligen ha genomförts under 2020, men fick ställas in på grund av rådande omständigheter.

Iron Maiden – 3 juli

I början av juli kommer Iron Maiden tillbaka till Göteborg och Ullevi, som en del av sin turné ”Legacy of The Beast Tour”. Detta blir femte gången som Iron Maiden, förmodligen, kommer att fylla Ullevi.

Rammstein – 30 juli

Den 30 juli är det dags för det tyska hårdrocksbandet Rammstein att ta plats på scen på Ullevi. Turnén skulle egentligen ha genomförts under 2020, men fick som många andra evenemang ställas in. 2021 gör man ett nytt försök, och i slutet av juli är det alltså Göteborgs tur!

Tom Jones – 5 augusti

Det var 30 år sedan som Tom Jonas genomförde en konsert på Liseberg. Då var det i Lisebergshallen, denna sommar tar han i stället plats på Stora Scenen. Den 5 augusti kommer legendaren till Göteborg och bjuder på musik från sin långa karriär.

Deep Purple – 26 september

Det brittiska rocklegendarerna besöker Sverige och Göteborg med en konsert på Partille Arena i slutet av september. Deep Purple började sin karriär i slutet av 1960-talet och har sedan dess sålt över 100 miljoner album runt om i världen.

Tänk på! Vissa av evenemangen kan påverkas av rådande restriktioner gällande covid-19.