• Evenemang idag
Onsdag
5
Augusti 2020
Bananpiren Göteborg

METALTOWN 2020

Metaltown återvänder till Bananpiren, Frihamnen i sommar – tungviktarna Slipknot klara som headliner!
Hårdrocksfestivalen Metaltown är äntligen tillbaka på samma plats där det en gång började för 16 år sedan! Den 5 augusti intar festivalen återigen Bananpiren, Frihamnen i Göteborg med ett axplock av genrens tyngsta akter. Vi kan med stolthet presentera årets line-up: Slipknot, Max & Iggor Cavalera, Raised Fist, Avatar, Hardcore Superstar, Bombus och Nerved, samt Hatebreed!
Biljetter släpps onsdag 26 februari kl. 10.00 via Metaltown.se, LiveNation.se samt Kulturbolaget.se.
Slipknot är lika delar ett kulturellt fenomen som ett band. Med 25 år på nacken är gruppen tillbaka med ännu ett starkt alster i form av deras sjätte studioalbum ”We Are Not Your Kind”. Topplistaplaceringar och utsålda arenor världen över talar sitt tydligt språk - Slipknot är mer aktuella än någonsin. Under fredagens utsålda spelning på Ericsson Globe i Stockholm gav Dagens Nyheter konserten 5/5 och beskrev stämningen med ”Gemenskapen är total, nästan kosmisk, efter Slipknots fullständiga frontalattack i Globen. Varje låt tänjer gränsen för hur intensiv en arenakonsert över huvud taget kan bli”. I sommar är det nu Göteborgs tur att få sin beskärda del av amerikanernas vilda liveshow när de återigen intar Metaltowns huvudscen!
Metalfans världen över är utan tvekan bekanta med brasilianska metalbandet Sepultura och deras inverkan på metalgenren. Bröderna Max & Iggor Cavalera var med och grundade bandet under 80-talet. Nu ser vi dem i egen konstellation där det bjuds på både Sepultura- och Cavalera Conspiracy-klassiker!
Med en purfärsk platta och utsåld Sverigeturné i bagaget är det dags för Luleås hardcore-stoltheter Raised Fist att återvända till Göteborg i sommar med deras energiska liveshow.
Sist de spelade på Metaltown var det på Close-Ups tältscen. Sedan dess har Göteborgska Avatar befäst sin plats bland metalens kungligheter med hyllade släpp, världsturnéer och storslagna livespelningar. I år fortsätter resan djupare in i bandets universum med ännu en ny platta och uppträdande på festivalens scen.
Ingen kan döda Hardcore Superstars rock'n'roll. Kvartetten levererar sin sleaziga hårdrock med pondus och attityd. Klassiker som "We Don't Celebrate Sundays", "Last Call for Alcohol", "Moonshine" och "Above The Law" kommer accelerera festen ordentligt denna lillördag.
Bombus slog igenom på riktigt 2013 med albumet "The Poet and the Parrot" som släpptes via Century Media. Sedan dess har bandet släppt två tunga plattor till och spelat på både Galoppen och Indoors. Det känns då bara naturligt att de också ska leverera sin heavy-metal-rock när vi är tillbaka på Bananpiren!
Nerved har ett alldeles unikt sound. De svenska musikerproffsen i bandet framför en modern metal som de blandar i den ovanliga kombinationen med blues, electronica och eurodisco.
För tio år sedan intog Metaltown Bananpiren för sista gången innan festivalen växte ur sina kläder och flyttade till Göteborg Galopp. Ett decennium senare är vi alltså tillbaka på historisk mark. Med sju band på två scener är vi oerhört taggade på att leverera den grymma hårdrocksfestival Göteborg så väl förtjänar! Ni hänger väl med?
BILJETTINFORMATION:
Standard
18-årsgräns (13 år i målsmans sällskap)
995 kr
VIP Metal Experience
2495kr
- Dedikerad VIP entré
- VIP lounge nära scenen
- Premium bar med utökat sortiment
- Privat toalettområde
- Metaltown VIP laminat
- Åldersgräns 18 år, gäller även i målsmans sällskap
Tillgänglighetsbiljett:
Ring Ticketmasters tillgänglighetslinje 0776-70 77 77.
En (1) ledsagare går med utan extra kostnad mot uppvisande av ledsagarintyg. För att ta del av denna service ska du och din ledsagare kunna visa upp intyg vid biljett mot armband.
Det kommer att finnas tillgång till rullstolsramper vid båda scenerna. Observera att dessa tar ett begränsat antal och erbjuds i mån av plats. Kom i god tid om det är en specifik artist du önskar se.
BILJETT UPPGRADERING:
För att uppgradera din Standard biljett till VIP vänligen kontakta Ticketmasters callcenter på 077-170 70 70 eller via email . Observera att 13 år i målsmans sällskap EJ gäller för VIP och att uppgradering erbjuds i mån av tillgänglighet.
HÅLLTIDER:
Insläpp: 13:00
Start: 15:00
OBS: Tiderna kan komma att ändras löpande, håll dig uppdaterad på www.metaltown.se eller via nyhetsbrevet.
Har du biljett relaterade frågor vänligen kontakta Ticketmasters callcenter på 077-170 70 70 eller via email .
Mer information om festivalen hittar du på www.metaltown.se eller via nyhetsbrevet!
Om du inte hittar svaret på din fråga går det bra att kontakta oss på Facebook.

Metaltowns officiella armbandspolicy hittar du på www.metaltown.se
Live Nation, Kulturbolaget och Metaltown förbehåller sig rätten att ändra priser utan förvarning.
Live Nation, Kulturbolaget och Metaltown förbehåller sig rätten att göra ändringar i artistprogrammet och uppträdanden före och under festivalen. Biljetter säljs endast till festivalen och inte för enskilda artister eller uppträdanden och kan således inte återköpas vid inställda eller ändrade akter på festivalen.
Arrangör: Live Nation & Kulturbolaget

Biljetter & tider

Onsdag 5 Augusti 2020 15:00 Boka hos Ticketmaster
I siffror

462 st

har besökt evenemanget på Göteborg.info
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Bananpiren). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. METALTOWN 2020, Bananpiren

POPULÄRT I Göteborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Göteborg.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Göteborg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

April