• Evenemang idag
Söndag
5
April 2020
Härlanda Kyrka Göteborg

J. S. Bach - Johannespassionen

Anna Maria Friman, sopran, Maria Forsström, alt, Mats Carlsson, evangelist och tenor, Ove Gotting, bas och Pilatus, Gustav Rohman, Kristus, Härlanda Voces , Wasa Barock, Gabriel Bania, konsertmästare, David Molin, dirigent.
Johannespassionen är en milstolpe i den västerländska klassiska musikhistorien och har jämförts med majestätiska katedraler. Men är det förklaringen till varför vi fortfarande, efter snart 300 år, blir berörda och gripna då vi lyssnar?
Det finns någonting väldigt mänskligt i Johannespassionen. Det är fråga om känslor som man kan leva sig in i. Sen beror det förstås på att musiken helt enkelt är så genial: dramatisk, vacker och oemotståndlig.
Passionsberättelsen om Jesu lidande och död skildras av evangelisten Johannes. Det handlar om Jesus sista dagar och Bach väljer att sluta sin passion med döden på korset, helt enkelt för att det ursprungligen är musik för långfredagen.
Vi kan känna igen oss i sveket, vi kan känna igen oss i sorgen och saknaden, men vi kan också njuta av skönheten i musiken och känna något slags barmhärtighet efteråt. Precis som människorna gjorde i Tomaskyrkan i Leipzig på långfredagen 1724. Musiken är tidlös och gränslös därför att vi människor i grunden är rätt så lika.
Tider
Insläpp: kl 17:30
Starttid: kl 18:00
Spellängd: 2 timmar.

Biljetter & tider

Söndag 5 April 2020 18:00 Boka hos Ticketmaster
I siffror

34 st

har besökt evenemanget på Göteborg.info
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Härlanda Kyrka). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. J. S. Bach - Johannespassionen, Härlanda Kyrka

POPULÄRT I Göteborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Göteborg.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Göteborg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

April