• Evenemang idag
13-17
Maj 2020
Scandinavium Göteborg

CIRQUE DU SOLEIL - CORTEO

CORTEO, EN AV CIRQUE DU SOLEILS MEST ÄLSKADE PRODUKTIONER, KOMMER TILL SVERIGE MED SIN EUROPEISKA ARENATURNÉ.
STOCKHOLM, ERICSSON GLOBE 7-10 MAJ
GÖTEBORG, SCANDINAVIUM 13-17 MAJ
Förköp för medlemmar i Cirque Club från och med idag kl 15.00.
Biljetter till allmänheten släpps fredag 25 oktober kl 09.00 via Livenation.se
Corteo, den kanske mest förtrollande av Cirque du Soleils alla arenaproduktioner kommer ge sig ut på turné I Europa. Showen besöker Sverige och stannar till I Stockholm och Göteborg under våren 2020. Den 7-10 maj ges sex föreställningar på Ericsson Globe I Stockholm och 13-17 maj sätts sju föreställningar upp på Scandinavium i Göteborg. Denna unika produktion, regisserad av Daniele Finzi Pasca hade premiär i Montreal under Big Top i april 2005. Showen har setts av fler än 9 miljoner besökare I 19 länder över fyra kontinenter.
Biljetterna släpps 25 oktober kl 09.00 via Livenation.se
Förköpsbiljetter till Corteo är nu tillgängliga online för medlemmar i Cirque Club. Medlemskap I Cirque Club är kostnadsfritt och inkluderar förmåner så som möjlighet till förköp, unika erbjudanden och exklusiv backstage-information. För att gå med, registrera på www.cirqueclub.com
Corteo, som betyder kortege på italienska, är en glad, festlig och paradliknande tillställning illustrerad av en clown. Föreställningen förenar skådespelarens passion med akrobatens grace och kraft för att kasta publiken in i en teatervärld av glädje, komedi och spontanitet som ligger i ett mystiskt utrymme mellan himmel och jord.
Clownen avbildar sin egen begravning som äger rum i en karnevalsatmosfär, övervakad av tyst omtänksamma änglar. När man ställer det stora mot det lilla, det löjliga mot det tragiska och magin i perfektion med charmen av ofullkomlighet, visar showen clownens styrka och bräcklighet, såväl som hans visdom och vänlighet, för att illustrera den del av mänskligheten som är inom var och en av oss. Musiken är lyrisk och lekfull och bär Corteo genom ett tidlöst firande där illusionen retar verkligheten.

Scenens koncept och disposition får publiken i en teateratmosfär som tidigare aldrig beskådats I en föreställning av Cirque du Soleil. Den bakre ridån är inspirerad av Eiffeltornet, och den främre ridån, som är handmålad, ger scenen en storslagen känsla. Det sätter tonen för den poetiska Corteo.
Ensemblen i Corteo inkluderar 51 akrobater, musiker, sångare och skådespelare från hela världen.
Om Cirque du Soleil
Vad som ursprungligen startade som en sammansättning av 20 streetperformers år 1984, ledde fram till Cirque du Soleil som uppfann cirkuskonsten helt igen och blev världsledande inom konstnärlig underhållning. Den kanadensiska organisationen, som är etablerad i Montreal, har väckt förundran och glädje för över 200 miljoner åskådare med 42 produktioner hittills som tillsammans ägt rum i nära 450 städer i 60 länder. Cirque du Soleil har för närvarande över 4 500 anställda, inklusive 1 400 artister. Under bara 2018 presenterades 20 föreställningar samtidigt över hela världen.

För mer information, besök www.cirquedusoleil.com

Biljetter & tider

Onsdag 13 Maj 2020 20:00 Boka hos Ticketmaster
Torsdag 14 Maj 2020 20:00 Boka hos Ticketmaster
Fredag 15 Maj 2020 20:00 Boka hos Ticketmaster
Lördag 16 Maj 2020 16:00 Boka hos Ticketmaster
Lördag 16 Maj 2020 20:00 Boka hos Ticketmaster
Söndag 17 Maj 2020 13:00 Boka hos Ticketmaster
I siffror

491 st

har besökt evenemanget på Göteborg.info
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Scandinavium). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. CIRQUE DU SOLEIL - CORTEO, Scandinavium

POPULÄRT I Göteborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Göteborg.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Göteborg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

April