• Evenemang idag
Fredag
31
Maj 2019
Nefertiti Göteborg

Full Blast feat. Peter Brötzmann

Nefertiti presenterar:
Full Blast feat. Peter Brötzmann
Nefertiti - Göteborg

Fredag 31 maj 2019 kl 18.00
På scen c:a 20.00
Ålder 18 år
Peter Brötzmann - en levande legend inom den europeiska nya jazzen. Han har gått i täten för europeisk improviserad musik i över 40 år och har deltagit i otaliga internationella samarbeten. Brötzmann är en av grundarna till den Europeiska frijazz-rörelsen. Hans arbete omfattar samarbeten och inspelningar med Last Exit (med Bill Laswell, Sonny Sharrock och Ronald Shannon Jackson), Evan Parker, Misha Mengelberg och Borah Bergman. Hans första album Machine Gun (1968) anses fortfarande vara en stilbildande utgångspunkt inom genren för både musiker och kritiker. Med en 40-årig lång karriär och över hundra inspelade album är Brötzmann fortfarande en av de mest inflytelserika musiker inom den nya jazzen.
Bland alla Peter Brötzmanns pågående projekt är FULL BLAST, tillsammans med den dynamiska schweiziska rytm-sektionen Pliakas / Wertmüller, det längsta, mest konsekventa och återkommande bandet. Deras femte album är inspelat i bandets skivbolag Trost Records hemstad Wien. Där fanns tiden och lusten att prova något nytt. Skivan innehåller sju stycken kompositioner i FULL BLASTs starka utmärkande anda och har fått en spännande elektronisk behandling av Michael Wertmüller (ljud / elektronik av Gerd Rische) under och efter inspelningen.
FULL BLAST skapade ett album som i sin nonkonformism, rikedom och variation utmärker sig inom modern jazz.
Peter Brötzmann - sx. & kl.
Marino Pliakas - b.
Michael Wertmüller - tr.
OBS! Vill du ha sittplats på Nefertiti så måste du boka bord för att äta och detta gör du när du köper dina biljetter direkt på nefertiti.se, köp av biljetter via Tickstmaster är bara en onumrerad ståplats eller sittplats i mån av plats.
www.nefertiti.se
www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
I siffror

61 st

har besökt evenemanget på Göteborg.info
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Nefertiti). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Full Blast feat. Peter Brötzmann, Nefertiti

POPULÄRT I Göteborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Göteborg.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Göteborg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Juli