• Evenemang idag
Måndag
27
Maj 2019
Nefertiti Göteborg

The Art of the Quartet feat. Kenny Werner & Peter Erskin

Nefertiti presenterar:
The Art of the Quartet feat. Kenny Werner & Peter Erskine

Nefertiti - Göteborg
Måndag 27 maj 2019 kl 18.00
På scen c:a 20.00
Ålder 18 år
THE ART OF THE QUARTET - ett all-star-band bestående av fyra stycken efterfrågade, mångsidiga och “toppklassiga” jazzmusiker. Samtliga medlemmar i kvartetten har spelat med de flesta stora namn inom jazzen. Nu har de äntligen bestämt sig för att samarbeta, med fokus på den klassiska sättningen jazzkvartett. Alla bidrar till kompositionerna och hämtar inspiration från ett brett spektra - allt från saxofonlegenden John Coltrane till den klassiska kompositören Charles Ives. Verken knyts samman av fyra virtuoser som tillsammans tar samspel och kollektiv dialog till en ny nivå.
Under nästan ett decennium har en av de mest framstående europeiska jazzsolisterna, saxofonisten Benjamin Koppel och den ikoniska amerikanska jazzpianisten Kenny Werner haft ett långt och fruktbart samarbete. Detta har resulterat i mer än tio album, inklusive ett välrenommerat duoalbum "Walden" samt "Coalition" tillsammans med Lionel Loueke och Miguel Zenon. De har jobbat med musiker som Joe Lovano, Randy Brecker, Chris Potter, Davíd Sanchez, Avishai Cohen och fortsätter att utmana varandra musikaliskt med nya innovativa projekt både i USA och i Europa. Benjamin Koppel har sedan 2012 spelat in flera album med trummisen Brian Blade och bassisten Scott Colley. Koppel och Peter Erskine har bland annat släppt albumet "OneTwoThreeFour”. Peter och Kenny “go way back”...
Summan av kardemumman, dessa fyra musiker känner varandra mer än väl, både musikaliskt och personligen. Det är därför bara naturligt att de bildade "THE ART OF THE QUARTET", ett nytt band som gjorde premiär på Köpenhamns Jazzfestival. Nu kräver musiker såväl som publik en re-run, mer konserter, turnéer och så småningom ett album!
Kenny Werner – p.
Peter Erskine – tr.
Benjamin Koppel – sx.
Scott Colley – b.
OBS! Vill du ha sittplats på Nefertiti så måste du boka bord för att äta och detta gör du när du köper dina biljetter direkt på nefertiti.se, köp av biljetter via Tickstmaster är bara en onumrerad ståplats eller sittplats i mån av plats.
www.nefertiti.se
www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
I siffror

48 st

har besökt evenemanget på Göteborg.info
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Nefertiti). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. The Art of the Quartet feat. Kenny Werner & Peter Erskin, Nefertiti

POPULÄRT I Göteborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Göteborg.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Göteborg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Juli