• Evenemang idag
Lördag
4
Maj 2019
Nefertiti Göteborg

Simone Moreno + Nadja Itäsaari

Nefertiti presenterar:
Simone Moreno + Nadja Itäsaari
Nefertiti - Göteborg

Lördag 4 maj 2019 kl 18.00
På scen c:a 20.00
Ålder 18 år
”Solig samba, snurrig reggae, elektroniskt sväng och toppig pop. Allt blandas samman i Simone Morenos svenskbrasilianska värld och skapar en lika självklar som egen stil” (TT-Spektra)
Hösten 2017 släppte brasilianska sångerskan SimoneMoreno EP:n "På svenska", med svenska klassiker som fått nytt sväng. Under 2017 och 2018 har uppmärksammade turnéer följt runt i landet med detta material. Och våren 2019 kommer fullängdaren "Mitt Sverige".
Med portugisiskan som modersmål har Simone sedan hon kom till Sverige för 18 år sedan längtat efter att få sjunga mer på svenska. Därför har Simone nu spelat in en samling av sina svenskafavoritsånger, från både äldre och nyare artister, som Kent, Kaliffa, Taube, Orup, Cornelis, Peps och Bo Kaspers, i tolkningar som rymmer hennes alldeles egna brasilianska kryddblandning. Låten "Underman" är en remake av Christian Walz' "Wonderchild" och var med i SVT-programmet "Folkets musik".
Hon är kanske mest känd för Timbuktu-duetten ”Vem pra Bahia" (Vi drar till Malmö), men har även varit med i Melodifestivalen med låten ”Aiayeh”. Hon har sjungit för både Paul Simon och Gilberto Gil på Polarpriset, synts i Håkan Hellström-filmen ”Känn ingen sorg” och teve-hyllat Drottning Silvia. Simone turnerar flitigt runt i Skandinavien, Europa och världen med sitt band Os Lourinhos på klubbar, konserthus och festivaler med sin helt egna mix av afrobrasiliansk pop, reggae, soul, samba och nordiska influenser. Hon har hyllats för de två skivor hon släppt sedan flytten till Sverige: "Samba Makossa" och "Planetas", som bl a fick 5/5 i DN, och även det prestigefyllda Manifestpriset.
Simone Moreno - s.
Anders von Hofsten - keys.
Olle Linder - b. & 8-strängad gitarr
Jerker Eklund - g.
Valter Kinbom - perc.
Micke Nilsson - tr.
Nadja Itäsaari - Support
Ikväll kommer Göteborgsbaserade Nadja Itäsaari’s och värmer upp Nefertitis scen för Simone Moreno. Samma kväll släpper hon även sitt rykande färska album “Oak Trust” som hon producerat och spelat in tillsammans med Pedro Ferreira på ”Spinroad Studios”. Med sig på Scen har hon Jorge Alcaide. Tillsammans spelar de folkmusik med smått magiska undertoner, där inramningen skapar en känsla av norr. Fängslande och gripande.
OBS! Vill du ha sittplats på Nefertiti så måste du boka bord för att äta och detta gör du när du köper dina biljetter direkt på nefertiti.se, köp av biljetter via Tickstmaster är bara en onumrerad ståplats eller sittplats i mån av plats.
www.nefertiti.se
www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
I siffror

55 st

har besökt evenemanget på Göteborg.info
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Nefertiti). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Simone Moreno + Nadja Itäsaari, Nefertiti

POPULÄRT I Göteborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Göteborg.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Göteborg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Juni