• Evenemang idag
Söndag
12
Maj 2019
Nefertiti Göteborg

Skúli Sverrisson & Bill Frisell

Nefertiti presenterar:
Skúli Sverrisson & Bill Frisell
Nefertiti - Göteborg

Söndag 12 maj 2019 kl 18.00
På scen c:a 20.00
Ålder 18 år
Det finns ett gemensamt internt språk mellan Skúli och Bill - en känsla av oundviklig logik - hypnotiserande och surrealistisk.
Det kan verka förvånande att dessa musiker aldrig spelat ihop tidigare, nu har det äntligen skett och tillsammans har de spelat in en LP med kompositioner av Sverrisson skrivna för Frisell. Som ni ser och hör i videon (slide 2) är det “a match made in heaven”.
Den Amerikanska gitarristen Bill Frisell har länge hyllats som en av de mest karakteristiska och originella gitarristerna i vår tid. Han är en otroligt mångsidig och flitigt verksam musiker som tillsammans med John Scofield och Pat Metheny ses som en av de mest kända och erkända gitarristerna inom jazzen. Han har släppt skivor på etiketter som ECM och Nonesuch och samarbetat med ett flertal stora namn som Laurie Anderson, Paul Simon och John Zorn.
Isländska kompositören och basisten Skúli Sverrisson har även han spelat med Laurie Anderson men är kanske mest känd för sitt samarbete med Lou Reed och sångerskan och multiinstrumentalisten Ólöf Arnalds. Även han en aktiv och väl anlitad musiker som med sitt uppfinningsrika basspel och sin förmåga att komponera stämningsfull jazzmusik tagit sig långt utanför Island.
Vi ser fram emot detta fina möte på Nefertiti! Varmt Välkomna!
Skúli Sverrisson – elbas och akustisk bas
Bill Frisell – elgitarr och akustisk gitarr
OBS! Vill du ha sittplats på Nefertiti så måste du boka bord för att äta och detta gör du när du köper dina biljetter direkt på nefertiti.se, köp av biljetter via Tickstmaster är bara en onumrerad ståplats eller sittplats i mån av plats.
www.nefertiti.se
www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Nefertiti). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Skúli Sverrisson & Bill Frisell, Nefertiti

POPULÄRT I Göteborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Göteborg.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Göteborg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Maj