• Evenemang idag
Fredag
3
Maj 2019
Nefertiti Göteborg

Lisa Björänge Quintet

Nefertiti presenterar:
Lisa Björänge Quintet
Nefertiti - Göteborg
Fredag 3 maj 2019 kl 18.00

På scen c:a 20.00
Ålder 18 år
Lisa Björänge Quintet fyller tio jordsnurr!
I år har Lisa Björänge Quintet spelat tillsammans i tio år, de har hunnit ge ut tre skivor och gjort ett flertal turnéer både utomlands och i Sverige. Självklart väljer de att fira tioårsjubiléet på Nefertiti! Kvällen bjuder på egna kompositioner blandat med covers framfört av Sveriges kanske just nu mest homogena jazzband, ett litet paket lekfull musik av bästa märke.
Resan startade i Sveriges förnämsta plantskola för jazzmusiker, Sandviken, och sedermera Gävle jazzgymnasium med några hungriga, dedikerade och respektlösa unga musiker. Lisa började jamma med trumslagaren Jon Fält, basisten Pär-Ola Landin och saxofonisten Klas Toresson som alla nu hör till landets flitigast anlitade jazzmusiker. Det blev jamsessions och konserter och efterhand turnéer, inspelningar och lovord. År 2013 hängde göteborgaren och pianisten Fabian Kallerdahl på och rörde om ytterligare i grytan. Vid inspelningen av bandets andra platta, den första på Hoob Records, stämde allting och på några få timmar i legendariska Atlantisstudion i Stockholm hade kvintettens speciella sound och attityd lyckats fastna på band. Lisas kompositioner handlar lika mycket om att lyfta fram texten och känslan som att skapa ett rum för musikerna att växa i, att hitta lekfullheten och samspelet och att bygga något nytt varje gång låtarna spelas.
Lisa Björänge - s.
Klas Toresson - sx.
Fabian Kallerdahl - p.
Pär-Ola Landin - b.
Jon Fält - tr.
- Underbara gäster från Göteborg utlovas!
OBS! Vill du ha sittplats på Nefertiti så måste du boka bord för att äta och detta gör du när du köper dina biljetter direkt på nefertiti.se, köp av biljetter via Tickstmaster är bara en onumrerad ståplats eller sittplats i mån av plats.
www.nefertiti.se
www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Nefertiti). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Lisa Björänge Quintet, Nefertiti

POPULÄRT I Göteborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Göteborg.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Göteborg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Maj