• Evenemang idag
Lördag
9
Mars 2019
Nefertiti Göteborg

Isabella Lundgren

Nefertiti presenterar:
Isabella Lundgren
Nefertiti - Göteborg
Lördag 9 mars 2019 kl 18.00

På scen c:a 20.00
Ålder 18 år
Isabella Lundgren är en av Sveriges främsta jazzsångerskor. Hon har släppt tre kritikerrosade album i Sverige och fyra i Japan. Svenska Dagbladets recensent Dan Backman kallade henne "bland det bästa som hänt den svenska jazzscenen". Dagens Nyheters recensent Johannes Cornell skrev "om 1900-talet tillhörde Monica Zetterlund tillhör 2000-talet Isabella Lundgren". Hennes skiva "Somehow Life Got In the Way" belönades med Orkesterjournalens Gyllene Skivan 2015 och albumet "Where Is Home" blev grammisnominerad 2016.
2015 fick Isabella Sveriges Radios jazzkatt som årets musiker. Utöver detta har hon även tilldelats Monica Zetterlund-stipendiet, Stim-stipendiet, Louis Armstrong och Anita O´Day-stipendiet, Stockholms stads kulturstipendium och Gustaf Fröding-stipendiet.
Hon är krönikör i Sveriges Jazzradio och gjorde ett uppmärksammat sommarprat i P1 2015 där hon lyfte fram flera av de livsfrågor som återspeglas och är centrala i hennes texter.
"Hit the Road To Dreamland" är titeln på den skiva gruppen släppte i Japan 2018 och som blev utnämnd till ett av årets bästa jazzalbum. Musiken kommer från den amerikanska sångboken och är en hyllning till vår stora, vida och vackra värld. Det är detta material Isabella och henne musiker kommer att ägna sig åt denna kväll på Nefertiti! Det utlovas sväng, blues och mycket glädje!
Isabella Lundgren - s.
Carl Bagge - p.
Daniel Fredriksson - tr.
TBA - b.
www.nefertiti.se
www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Nefertiti). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Isabella Lundgren, Nefertiti

POPULÄRT I Göteborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Göteborg.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Göteborg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

April