• Evenemang idag
Torsdag
7
Mars 2019
Nefertiti Göteborg

Malin Wättring 4 + Olimpias Orkan

Nefertiti presenterar:
Malin Wättring 4 + Olimpias Orkan
Nefertiti - Göteborg

Torsdag 7 mars 2019 kl 18.00
På scen c:a 20.00
Ålder 18 år
Den 8 mars släpper Malin Wättring 4 sitt tredje album "Live in Hamburg" och nu kommer de till Nefertiti för att fira detta!
Malin Wättring 4
Varje konsert kvartetten gör är en resa. En resa genom Malins kompositioner och gruppens fria improvisationer. Varje konsert är att hoppa. Att våga tala ärligt ur hjärtat, att lyssna och ta plats. En strävan efter att inte fastna i några boxar utan att få vara i sann frihet, ärlighet och öppenhet. Under de 6 år som kvartetten har jobbat ihop har de utvecklat en djup förståelse och tillit till varandra som genomsyrar musiken. 2015 släpptes det kritikerrosade debutalbumet Glöd med Malin Wättring 4 & 8. 2018 kom uppföljaren Harvest, ett samarbete med Bohuslän Big Band, som hyllades både av kritiker och publik. Malin utsågs till Årets kompositör på Jazzkattengalan efter detta samarbete. Nu kommer det tredje albumet, som är det första där endast kvartetten medverkar. Det är en liveskiva, då gruppen verkligen är ett liveband som tolkar det brinnande nuet!
"Wättrings band har sitt eget sätt. Det kommer hela tiden in nya saker, låtarna går in i andra faser och fast det hela spretar som en punkmohikanfrisyr hänger man glatt med. Musiken flyter på så organiskt och övergångarna görs så märkligt smidiga. Spelet hålls musikantiskt, tajt och målmedvetet styrt, av öppna sinnelag. Helheten blir harmonisk." Alexander Agrell - Sydsvenskan
Malin Wättring - saxofoner
Naoko Sakata - piano
Donovan von Martens - kontrabas
Anna Lund - trummor
Olimpias Orkan
Föreställ dig musik som låter dig flyga som en lätt vindpust för att i nästa stund ta med dig till en helt annan plats där du plötsligt befinner dig mitt i en storm. Med målande melodier, energisk improvisation och ett starkt samspel skapar Olimpias Orkan en färgsprakande värld av jazz och fri-impro. Septetten låter allt som vill sägas ta plats. Med kärnfulla texter som skildrar samhällets orättvisor, kärleken till systerskapet eller den starka ångesten som kan infinna sig i en människa - ventilerar de på ett ärligt och öppet sätt det som känns. Olimpias Orkan startades i februari 2017 av kompositören och pianisten Olimpia Dynarek Olsson. Bandet släppte singeln Ordkaos på digitala plattformar i september 2018 och i vår släpper de sin första fullängdare.
Såhär skriver Johan Jacobsson Franzén i Orkesterjournalen om debutsingel – "Ordkaos är ett smärre jazz/frijazz/impro-mirakel. Vackra melodier, vildsint Fire! Orchestra-aktigt sväng, monumentala korus, personlig sång ... allt ryms i dess fem minuter och 30 sekunder. Stor, stor kärlek. Om Ordkaos inte signalerar starten på en mångårig, fascinerande och konstnärligt framgångsrik karriär ska jag äta upp mina Camminaleggero-skor”.
Matilda Andersson - röst
Julia Schabbauer - trummor
Johanna Ekholm - kontrabas
Adrian Åsling Sellius - altsaxofon, klarinetter
Rikard Wadman - tenorsaxofon, basklarinett
August Eriksson - altsaxofon, klarinett
Olimpia Olsson - piano
www.nefertiti.se
www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Nefertiti). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Malin Wättring 4 + Olimpias Orkan, Nefertiti

POPULÄRT I Göteborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Göteborg.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Göteborg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

April