Lördag
5
Januari 2019
Nefertiti Göteborg

Nynningen med Matilda Magnusson

Nefertiti presenterar:
Nynningen med Matilda Magnusson
Nefertiti - Göteborg

Lördag 5 januari 2019 kl 18.00
På scen c:a 20.00
Ålder 18 år
NYNNINGEN bildades 1971 och var verksamma fram till 1980. Gruppen gav bland annat ut albumet ”FÖR FULL HALS" med tonsättningar av den ryske poetens Vladimir Majakovskijs dikter - en skiva som räknas som ett av sjuttiotalets viktigaste album. Gruppens medlemmar varierade fram till sista turnén som Nynningen gjorde våren 1980. Då hade de släppt fyra egna skivor och medverkat på många andra, bland annat den legendariska ”Doin the omoraliskschlagerfestival” i samarbete med Sillstryparn, en figur från Nationalteaterns alla pjäser. Just Nationalteatern blev återkommande samarbetspartner under många år med kabarevyer, musikteaterföreställningar och det stora Tältprojektet 1977.
2016 gjorde NYNNINGEN comeback med dunder och brak på ett utsålt Pustervik. På scenen stod gruppen med fyra av originalmedlemmarna från Majakovskijplattan och skivan ”För Full Hals”, som nu framfördes i sin helhet på scen inför en entusiastisk publik. Efter det har gruppen turnerat flitigt över hela landet på festivaler och klubbar. Ca 70 konserter har det blivit. Bland annat har de samarbetat med skådespelaren Sven Wollter, sångerskan Matilda Magnusson och en handfull jazzmusiker som dykt upp i olika konsertsammanhang. Nu levererar NYNNINGEN en kompromisslös politisk rockmusik med inslag av både jazz och berättande ballader, uppblandat med improvisationer och solistiska utspel av gruppens suveräna medlemmar. Dessutom medverkar Matilda Magnusson som nyligen släppte sitt debutalbum med låtar av Björn Afzelius.
Tomas Forsell –g, s.
Bengan Blomgren –g.
Nikke Ström –b.
Pontus Torstensson –tr.
Thomas Jäderlund –sx, s.
Hilda Ekstedt –sx, s.
+ gäst: Matilda Magnusson –s, g.
www.nefertiti.se
www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Biljetter & tider

Lördag 5 Januari 2019 18:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Nefertiti). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Nynningen med Matilda Magnusson, Nefertiti

POPULÄRT I Göteborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Göteborg.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Göteborg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

December