Torsdag
7
Februari 2019
Nefertiti Göteborg

Arild Andersen Trio - In-House Science

Nefertiti presenterar:
Arild Andersen Trio - In-House Science
Nefertiti - Göteborg

Torsdag 7 februari 2019 kl 18.00
På scen c:a 20.00
Ålder 18 år
Arild Andersen, den legendariske basisten med den varma tonen, en fantastisk musiker som knappast behöver en närmare presentation. Redan 1967 började han spela med Jan Garbarek och Jon Christensen, och även med Karin Krogh.På 70-talet spelade han med Sonny Rollins, Don Cherry, Chick Corea, Dexter Gordon, George Russell m fl för att sedan under 80-talet starta sitt legendariska band Masqualero. Diskografin är ett stycke levande jazzhistoria, genom åren har Arild släppt hela tjugotvå album under eget namn på ECM varav tre med trion. Men framför allt är han fast förankrad i nutiden, och hans stora spelglädje och kreativitet kombineras med en utsökt teknik.
Såhär skrev Johan Scherwin i Lira om projektet In-house science: "han kör lite walking bass på den straighta jazzens finslipade golv eller gjuter ett starkt fundament för de andra två att ta spjärn emot när han inte slungar sig upp i de översta registren och iklär sig solistrollen som en flyhänt cellist.Långa stunder blir de tre till en kropp med tre huvuden. Var och en är tydlig trots tätt växelbruk mellan solist- och komprollen och tillsammans drar eller snarare skjuter de på i samma riktning. Räcker detta som en kort beskrivning av en lysande, komplett platta?”
Arild Andersen (NO) - bas
Tommy Smith (UK) - tenorsax
Paolo Vinaccia (IT) - trummor
www.nefertiti.se
www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Biljetter & tider

Torsdag 7 Februari 2019 18:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Nefertiti). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Arild Andersen Trio - In-House Science, Nefertiti

POPULÄRT I Göteborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Göteborg.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Göteborg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

December