Fredag
30
November 2018
Nefertiti Göteborg

Bobo Stenson Trio

Nefertiti presenterar:
Bobo Stenson Trio
Nefertiti - Göteborg
Fredag 30 november 2018 kl 18.00

På scen c:a 20.30
Ålder 18 år
Bobo Stenson Trio är en av de riktigt stora jazzgrupperna i Europa, välkänd såväl nationellt som internationellt, och med flertalet skivor utgivna på det prestigefyllda skivbolaget ECM.
Trions medlemmar har alla ett tydligt och eget musikaliskt språk som vävs samman på ett utmärkt sätt; Stensons lyriska pianospel, Jormins detaljrika och folkmusikinspirerade basspel, och Fälts kreativa och intuitiva trumspel. Tillsammans skapar de jazz i absoluta världsklass.
Bobo Stenson gjorde sig ett namn redan på 60-talet, då han spelade med storheter som Dexter Gordon, George Russell, Don Cherry och Stan Getz, innan han inledde ett samarbete med ECM vilket gjorde honom till en viktig medlem i flera banbrytande jazzgrupper, bland annat med Jan Garbarek/Bobo Stenson Quartet, Charles Lloyd och Tomasz Stanko. Bobo Stenson trio har funnits sedan 1980-talet, redan då med Anders Jormin på bas. På trumpallen har bland annat John Christensen och Paul Motian suttit genom åren, men sedan mitten av 00-talet trakteras trummorna av Jon Fält.
Bobo Stenson –p.
Anders Jormin –b.
Jon Fält –tr.
www.nefertiti.se
www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Biljetter & tider

Fredag 30 November 2018 18:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Nefertiti). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Bobo Stenson Trio, Nefertiti

POPULÄRT I Göteborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Göteborg.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Göteborg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

November