Torsdag
20
September 2018
Nefertiti Göteborg

Schlippenbach, Mahall & Tom

Nefertiti presenterar:
Schlippenbach, Mahall & Tom + Harald Svensson Recycled Music

Nefertiti - Göteborg
Torsdag 20 september 2018 kl 18.00
På scen c:a 20.30
Ålder 18 år
NEFERTITI 40 ÅR
SCHLIPPENBACH – MAHALL – TOM
Alexander von Schlippenbach är kanske mest känd för sitt banbrytande arbete med Schlippenbach Trio (med Evan Parker och Paul Lovens) och hans stora grupp Globe Unity Orchestra. Med dessa grupper har Schlippenbach definierat sätten för improviserad musik sedan 1966!
Rudi Mahall är en legendarisk figur på den internationella jazzscenen. Som medlem i Schlippenbachs Globe Unity Orchestra, Monk's Casino och Die Enttäusshung har han fått rykte som en av de stora europeiska improvisatörerna på basklarinet. Med sitt intensiva och musikaliska uttryck mästrar han både Bb klarinett och basklarinet som ingen annan i denna värld!
Musikerna har sin egna och alldeles unika spelstil och sitt sätt att framföra musik. Trots detta lyckas de tillsammans att kombinera deras helt olika melodier, musikaliska språkelement, uttryckssammansättningar i en och samma komposition. Deras improvisationer bygger alltid på spontana, livliga och färgglada solon, äventyrliga musikaliska språk och oväntade plötsliga stilistiska vågor. Tillsammans kommer de ge oss en oerhört intressant och uttrycksfull konsert som är ett absolut måste att se för folk som gillar bra jazzmusik!
Alexander von Schlippenbach – p.
Rudi Mahall – kl, bkl.
Kasper Tom – tr.
HARALD SVENSSON RECYCLED MUSIC
Inför Nef´s 40-årsjubileum har pianisten Harald Svensson botaniserat i sitt likaledes 40-åriga låtskrivarförflutna och plockat fram ett antal äldre alster för återanvändning. Med sig i återvinningsprocessen har han ett handplockat synnerligen kompetent team musikomvandlare av yppersta klass!
Staffan Svensson - trp.
Per ”Texas” Johansson – sx, kl.
Fredrik Ljungkvist – sx, kl.
Magnus Bergström - b.
Finn Björnulfson - perc.
Anders Kjellberg - tr.
Harald Svensson - pi.
www.nefertiti.se
www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Biljetter & tider

Torsdag 20 September 2018 18:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Nefertiti). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Schlippenbach, Mahall & Tom, Nefertiti

POPULÄRT I Göteborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Göteborg.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Göteborg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Augusti