Tisdag
19
Juni 2018
Scandinavium Göteborg

Side by Side: Festivalkonsert

Tisdag 19 juni 15.00
Det internationella musiklägret Side by Side by El Sistema kulminerar i ett gigantiskt finalfyrverkeri där lägrets alla deltagare medverkar tillsammans med Göteborgs Symfoniker och Göteborgs Symfonikers Vokalensemble. 2000 musiker i alla åldrar samlas på Scandinavium för att spela och sjunga tillsammans i en mäktig musikmanifestation!


I mitten av juni samlas barn och unga från hela världen i Göteborg på det internationella musiklägret Side by Side by El Sistema för att spela i orkester och sjunga i kör tillsammans. Genom musiken bygger vi broar mellan människor, kulturer och kontinenter.
Side by Side-lägrets centrala punkt är den stora Festivalkonserten i Scandinavium. Konserten samlar hundratals körsångare, sex olika symfoniorkestrar med över 1000 spelande barn och ungdomar, samt hela Göteborgs Symfoniker och Göteborgs Vokalensemble. Alltihop dirigeras av Ron Davis Alvarez och Symfonikernas chefdirigent Santtu-Matias Rouvali. Festivalkonserten blir också slutpunkten på lägret för de yngsta orkestrarna och körerna.
Göteborgs Symfoniker är huvudarrangörer för Side by Side by El Sistema sedan 2016, i nära samverkan med Stiftelsen El Sistema Sverige. El Sistema är ett program skapat 1975 av ekonomen och musikern José Antonio Abreu i Venezuela med visionen att man genom musik kan medverka till att utveckla och skapa en positiv social förändring i barns liv. Som ett flaggskepp för Sveriges Nationalorkesters gedigna barn- och ungdomsverksamhet tar lägret plats som en viktig mötesplats för barn och unga!
Lägret är en del av Göteborgs 400-årsjubileum där vi tillsammans med barn och unga från hela världen firar vi med massor av glädje och kreativitet hela vägen fram till jubileumsåret 2021, och långt därefter.
Föreställningens längd:
Ca 1 h 15 min (ingen paus)
Rullstolsplats bokas på via Ticketmaster call center 0771-707070
Got Event biljett valhallagata 1 mån-fred 12.00-16.00
Alternativt : eventinfo@gotevent.se
*Barn 4-15 år. Barn under 4 år går in fritt med betalande vuxen och sitter i knät. Önskas egen plats krävs biljett.
Onsdagen den 20:e hålls en finalkonsert med de äldsta utav deltagarna på Konserthuset.
För mer info om biljetter se :
https://www.gso.se/program/konserter/sidebyside2018-avslutningskonsert/2018-06-20-18:00/?back_to=Side+by+Side+2018%3A+Festivalkonsert

Biljetter & tider

Tisdag 19 Juni 2018 15:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Scandinavium). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Side by Side: Festivalkonsert, Scandinavium

POPULÄRT I Göteborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Göteborg.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Göteborg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Maj