• Evenemang idag
Torsdag
15
Mars 2018
Göteborgs stadsbibliotek Göteborg

Världens Berättare

Stadsbiblioteket Göteborg bjuder in berättare från hela världen, som bor i Västsverige och som skriver både på svenska och sina modersmål. De läser upp och diskuterar sin egen och andras litteratur från olika länder och på olika språk med författaren och översättaren Namdar Nasser, själv uppvuxen i Iran.
Den 15 mars kommer Sokol Demaku (albanska) och Vera Stremkovskaja (ryska).
Sokol Demaku är journalist, poet, prosaist, pedagog, förläggare och redaktör. Han är från Kosovo och har studerat på pedagogen vid Göteborgs universitet och arbetat som lärare. Nu läser han till en magisterexamen vid Göteborgs universitet. Han har också arbetat som frilansjournalist i det albanska programmet Jehona i Sveriges Radio. Sedan ungdomen har han skrivit poesi och prosa. Idag skriver han både berättelser och dikter för barn, ungdomar och vuxna.
Vera Stremkovskaya är född och uppvuxen i Sovjetunionen men kom till Sverige 2008 och bor nu i Göteborg. Hon har bott största delen av sitt liv i Minsk, Vitryssland, och arbetat där som advokat för mänskliga rättigheter. Vera är författare och medlem i Sveriges Författarförbund och Författarcentrum Väst. Hon har skrivit sex böcker, både poesi och prosa, på ryska. Böckerna, Advokaten från Minsk (memoarer) och Bravo-bravissimo! (noveller), är översatta till svenska och utgivna i Sverige. Att vara uppfostrad i den ryska kulturen, återspeglas påtagligt i Veras litterära verksamhet.
Språk: svenska, albanska och ryska.

I siffror

35 st

har besökt evenemanget på Göteborg.info
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Göteborgs stadsbibliotek). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Världens Berättare, Göteborgs stadsbibliotek

POPULÄRT I Göteborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Göteborg.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Göteborg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Maj