Onsdag
28
Mars 2018
Göteborg Wind Orchestra Göteborg

Weill & Brecht

Andrea Höcht-Willén, sopran
Carina M Johansson, recitatör
Niklas Willén, dirigent

Göteborg Wind Orchestra

Kronhuset
Onsdag 28 mars kl 19.00
Upptakt i Foajé Karl XI kl 18.15
Entré: 225 kr

Några av Kurt Weills mest kända verk kom till under samarbetet med författaren Bertolt Brecht, som till exempel den samhällskritiska Tolvskillingsoperan (Die Drei-groschenoper). Detta verk är inte en opera i konventionell mening, utan kallades av upphovsmännen ”skådespel med musik”. I Tolvskillingsoperan blandar Kurt Weill många olika stilar, från de neobarocka tongångarna i ouvertyren till hans karakteristiska kabaré-, jazz- och tangoinspirerade musik.

Sopranen Andrea Höcht-Willén är känd för sin vokala flexibilitet, stilsäkerhet och starka scennärvaro. Hon var anställd vid operan i Rostock där hon sjöng mer än 50 opera-, operett- och musikalroller under en tioårsperiod. Under senare år har hon framför allt varit verksam som konsertsångerska och är en mycket omtyckt sångpedagog och hon har sedan 2008 undervisat på universitet i Regensburg.

Skådespelerskan Carina M Johansson är kvällens recitatör och med inlevelsefull dynamik sätter hon en alldeles egen personlig prägel på lyriken. Hon ingår i Göteborgs Stadsteaters fasta ensemble och är utbildad vid Teaterhögskolan i Göteborg. Hon har setts i flera film- och tv-sammanhang som till exempel Leva livet, Eva och Adam, Capricciosa, Cleo, Upp till Kamp och Gynekologen i Askim.

Mer nöjen på Göteborg Wind Orchestra
Fredag 4 Maj 2018
I siffror

3 st

har besökt evenemanget på Göteborg.info
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Göteborg Wind Orchestra). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Weill & Brecht, Göteborg Wind Orchestra

POPULÄRT I Göteborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Göteborg.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Göteborg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Mars