Måndag
23
April 2018
Stora Teatern Göteborg

Rödluvan - Upprättelsen

Rödluvan – upprättelsen
Vem är hon egentligen, den där Rödluvan? En liten flicka i en barnsaga, säger du kanske, varken mer eller mindre. Så kan det ju vara. Men vad är det som gör att alla minns henne? För finns det någon saga som verkligen alla känner till, är det ju den om Rödluvan. Hon som möter Vargen i skogen och sedan blir uppäten.

Så varför berätta sagan ännu en gång? Alla vet ju hur det går. Eller vet vi det, egentligen? Krafsar du under ytan på berättelsens barnsagedräkt, hittar du ett drama om sexualitet, lust, övergrepp, skuld och skam.
Och lyssnar du riktigt noga, är det som om du kan höra ett svagt sorl av tusentals kvinnoröster genom generationer, som brutit sig igenom en värld av manligt kodade röster, myter och trossystem – och som har något väsentligt att berätta för oss.

manus/regi/scenografi: Åsa Berglund Cowburn
kostym/scenografi: Kim Halle
musik: Simon Steensland
ljus: Andreas Boonstra
regiassistent/föreställningstekniker: Hilda Stenshäll
producent/marknadsföring: Birgitta Linder
medverkande: Nina Haber, Sofia Rönnegård, Lotta Östlin Stenshäll, Hilda Stenshäll

Eftersamtal: Med avstamp i föreställningen samtalar en panel om feministiska strategier och hur vi går vidare efter #metoo.
Samtalsledare: Rebecka Bohlin, nyhetsredaktör ETC

KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Stora Teatern). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Rödluvan - Upprättelsen, Stora Teatern

POPULÄRT I Göteborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Göteborg.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Göteborg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Mars