• Evenemang idag
Måndag
19
Mars 2018
Biskopsgårdens bibliotek Göteborg

Författarbesök: Evin Ahmad

2017 var ett intensivt år för skådespelaren Evin Ahmad. Under våren spelade hon Hamlet på Folkteatern i Göteborg - samtidigt hade långfilmen Dröm vidare premiär med henne i huvudrollen. I somras debuterade hon som sommarvärd i radio.

Till biblioteket kommer hon för att berätta om sin bok "En dag ska jag bygga ett slott av pengar". En roman som också är ett slags återberättelse av Evins resa från barndomens Akalla till kulturens finrum. Om resan berättas både ilsket och sorgset – här finns förebråelser mot kompisar i förorten som inte tog sig vidare, skuld över dessa förebråelser. Skam över att inte vara fattig, men också lycka över att kunna köpa de kläder hon vill ha. Ilska över att bara få roller som kaxig förortsbrud eller förtryckt ung kvinna med sjal.

I korta, koncentrerade brottstycken får vi ta del av Evins alla motstridiga känslor kring den romantiserade bilden av klassresan. Kom och hör henne berätta själv!

I samarbete med ABF Göteborg

I siffror

36 st

har besökt evenemanget på Göteborg.info
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Biskopsgårdens bibliotek). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Författarbesök: Evin Ahmad, Biskopsgårdens bibliotek

POPULÄRT I Göteborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Göteborg.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Göteborg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Maj