Torsdag
19
April 2018
Pustervik Göteborg

Breanna Barbara + Louise Lemón

BREANNA BARBARA (US)
Special Guest: LOUISE LEMÓN
19 april Pustervik kl 19:00

Dj's: The Woody Crew

BREANNA BARBARA
Breanna Barbara utgör definitionen av vad vi kallar soul. Hon är sin musik, och får sitt syre genom att trampa på Leslie Feists PJ Harvey-ruffiga bakgator samt tugga fradga i takt med psykedeliska trippar på Grace Slick och Mahalia Jackson. Kultur- och modeinstitutionen Bullett Media träffade precis rätt: ”Brooklyn-based musician Breanna Barbara has got pipes, not to mention the unabashed soulfulness of blues musicians of days past.”

Artister som berör och stannar kvar är ofta de som har slopat distinktionen mellan verklighet och konstnärskap. En sådan artist är Breanna Barbara. Likt en garvad metodskådespelare gräver hon i sig själv för att det är den enda vägen att göra avtryck i en värld där tillvarons förgänglighet ständigt tränger sig på. Den nakna sanningen om hennes fars plötsliga död samt en efterföljande depression ekar mellan de autentiska raderna och skänker lyriken ett neurotiskt laddat skimmer i paritet med Jello Biafra. Men som den flinka storyteller hon är smetar Breanna Barbara ut sin smolk i en konstruktiv och lekfull framåtanda snarare än i termer av vältrande och stiltje.

Breanna Barbaras sound osar passionerat av de platser som har korsat hennes väg. Bärande fundament är en sommarflört med den ohämmade skaparandan i New Orleans samt det närmast terapeutiska mötet med Nashville-producenten Andrija Tokic (Alabama Shakes, Hurray for the Riff-Raff, Banditos, med flera). En person som också haft stor betydelse för den karriäravgörande frälsning som bildar debutalbumet ”Mirage dreams”. Men framförallt gör Breanna Barbara en sann kulturgärning genom att blåsa nytt liv i den primitiva urkraft som härjade på legendariska New York-klubben CBGB’s under 70- och 80-talet.

Den ”Big Apple”-baserade webbsajten Ponyboy Magazine sätter alla tvivlare på plats genom att cementera vad Breanna Barbara handlar om: ”Her killer looks cannot steer you away from a very haunting voice with powerful bursts of energy and twisted lyrics. It’s somewhat unsettling, yes, unsettling. Perhaps it’s a balance of good and evil? Who knows.”

LOUISE LEMÓN
Festivalrykten.se, Musikguiden i P3, HYMN och Drefvet har redan upptäckt henne. Det har även demonproducenten Randall Dunn (Sunn O))), Myrkur, Chelsea Wolfe, Anna von Hausswolff) som producerat debutplattan "Purge LP" (ute den 6 april).

Det skandinaviska mörkret, kylan och blåsten flätas in som en konstant underton i Louise Lemóns låtar. Inramningen är kuslig och befinner sig ljusår ifrån det nutida poplandskap vi blivit vana vid. Vad blir då resultatet? Sångerna låter som att de hör hemma i en av södra Kaliforniens musikaliska kanon av gotiska album. På samma sätt förpassar de lyssnaren till en dystrare, råare plats och de har den hypnotiska, övernaturliga skärpa som uppstår när en skitig blandning av gitarrer tar över.

Vi lever i en underlig tid på många vis och då mer än någonsin är det viktigt och välkommet med artister som går sin egen väg. Den musik som Louise Lemón spelat in och som snart ska släppas är dynamit i det avseendet - stark, integritetsfylld soul insvept i en svart slöja. Musik som både smeker och skaver, lika delar smärtsamt vacker och återhållsamt vemodig. Att svensk musik är gångbar ute i världen ser vi bevis på nästan varje dag, och Louise Lemóns snygga mix av det typiskt skandinaviska samt ett mer svårdefinierbart internationellt uttryck har alla förutsättningar som behövs.

KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Pustervik). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget.  Breanna Barbara + Louise Lemón, Pustervik

POPULÄRT I Göteborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Göteborg.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Göteborg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Mars