• Evenemang idag
8-9
Mar 2018
Clarion Hotel Post Göteborg

Vernissage & Utställning: EN Halv Duk Om Frihet

På Internationella Kvinnodagen den 8e mars invigs utställningen Artdom med en vernissage på Clarion Hotel Post i Livingroom bredvid Postbaren på plan 1.

Artdom är ett innovativt och unikt samarbete där tio kvinnliga konstnärer från Sverige och Iran har fått uttrycka sina tankar kring temat Frihet. Deras känslor resulterade i en turnerande utställning som den 8 mars når Göteborg.

ARTDOM
Utställningen pågår 8 – 9 mars mellan kl 16-18, Clarion Hotel Post, Göteborg.

Vill du veta mer? Se Malou efter tio den 22 februari, eller läs på: www.creativechangemakers.org

Goodwill-ambassadören för UN Womens nationella kommitté i Sverige, Arghavan Agida, använder sig av kreativa medel för att belysa frågan om kvinnors rättigheter. I detta projekt har en iransk och en svensk kvinnlig konstnär, okända för varandra, parats ihop. De fem konstnärerna i Iran fick börja och uttryckte sig enligt temat genom att måla en halv canvas var. Därefter skickades konstverken till Sverige för att bli slutförda av konstnärernas partners. Resultatet blev fem unika konstverk, som kommer att auktioneras ut och även säljas som konsttryck i en begränsad upplaga.

Att Artdom visas upp på just Clarion Hotel Post är ingen slump.

– Att ha utställningen på ett hotell var ett mål från början, säger Arghavan. Många av Clarions Hotel drivs av starka kvinnor, som också lyfter frågan om HBTQ och medverkar i olika projekt. Även om kvinnorna i Sverige och Iran lever under olika omständigheter, så brinner de för sitt konstnärskap och drivs av samma mål. Det viktiga är gemenskapen och att man får ta del av den magi som uppstår när kvinnor arbetar tillsammans.

Artdom är även en del av HeForShe Arts Week som pågår 8-15 mars i Stockholm och arrangeras av UN Women Sverige. Med syfte att engagera fler i jämställdhetsarbetet ämnar HeForShe Arts Week att genom konst och kultur skapa nya samtal om jämställdhet. Det är första gången HeForShe Arts Week arrangeras i Stockholm.

Vinsten från försäljningen delas mellan konstnärerna och The Omid Foundation and Creative Changemakers.

I siffror

122 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

63 st

har besökt evenemanget på Göteborg.info
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Clarion Hotel Post). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Vernissage & Utställning: EN Halv Duk Om Frihet, Clarion Hotel Post

POPULÄRT I Göteborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Göteborg.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Göteborg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Mars