• Evenemang idag
Måndag
19
Mars 2018
Göteborgs Stadsteater Göteborg

Absolut Svensk Humor

Med Sara Parkman, Zinath Pirzadeh, Rikard Ulvshammar, Kawa Zolfagary. Politisk standup, blågul satir, maktanalytisk humor och folklorelist i dagens samhälle? Absolut svensk humor är ett samtal som ingår i seminarieserien på temat svenskhet.

Den skrattande människan är samtidigt en ombytlig figur som pendlar mellan uppskattning och avståndstagande. Inte sällan markerar humor även social tillhörighet. Varför påstås med jämna mellanrum att jargongen i det offentliga förråats? Hur kan humor vara en progressiv kritik? Och vem skrattar åt vad i Sverige?

Samtalet hålls på Lilla Scen måndag 19/3 kl 19-21. Samtalet är gratis - platsbiljett krävs.
Obs! Biljetterna är nu slut men vi släpper in "på dörren" om det finns lediga platser.Behöver du inte din biljett? - hör gärna av dig så att vi kan ge andra chansen.

Obs! Samling i kassahallen.

Om de medverkande:

Rikard Ulvshammar är manusförfattare, komiker och skådespelare, medlem i humorgruppen Grotesco. Han har jobbat med dagsaktuell humor i TV-program som Parlamentet, Time Out och Extra Extra. Han har också skrivit manus till bl. a. Kontoret, Enkelstöten och, tillsammans med Henrik Dorsin, långfilmen Åsa-Nisse - Wälkom to Knohult.

Zinath Pirzadeh är komiker, skådespelare, författare och människorättskämpe. Arbetar tillsammans med svenska FN-förbundet. Med föreställningar som Bakis i burkan och Ingen har dött av surströmming – än samt föreläsningar som Flykt - inte ett val, Se upp! här kommer mångfald och Tacka vet jag Sverige - den psykiska och fysiska resan. Årets kvinnliga komiker 2010.

Kawa Zolfagary är skribent, författare och humorist, och mannen bakom sociala medieprojektet och boken Vita kränkta män. Har medverkat i antologierna Genusyrsel och normuppror och Något är ruttet i Sverige. fackligt engagerad och arbetar till vardags som projektledare för Kommunal. Rättviseförmedlingens rättvisepris 2013.

Sara Parkman är folkmusiker, kompositör och dramatiker, trojansk häst i folkdräkt som förenar feminism och antinationalism med folkmusik, stor humor och djupaste allvar. Medgrundare till Folkmusiker mot främlingsfientlighet. Med produktioner som Matriarkerna, Fäboland, aktuell med soloskivan Sara Parkmans Skog och arbetar för närvarande med Sång till välfärden.

Samtalet ingår i Göteborgs Stadsteaters samtalsserie på tema Svenskhet. Vi bjuder in till möten som får ta tid.Samtalsledare och programansvariga är Sewilius Berg och Lena Ulrika Rudeke.

Övriga samtal:

Sverigebarometern
Söndag 15/4 kl 15-17

The Swedish Smörgåsbord
Måndag 7/5 kl. 19-21

Foto:
Måns Dohns (Zinath Pirzadeh)
Selma Grönlund (Sara Parkman)

I siffror

21 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

36 st

har besökt evenemanget på Göteborg.info
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Göteborgs Stadsteater). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Absolut Svensk Humor, Göteborgs Stadsteater

POPULÄRT I Göteborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Göteborg.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Göteborg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

April