• Evenemang idag
Fredag
2
Mars 2018
Bio Roy Göteborg

Anime På Roy

En exklusiv visning av Takeshi Koikes rasande underhållande animedebut, i samarbete med Confusion och |MPACT.

Redline är en racingfilm skapad av Madhouse, en animeringsstudio som ligger bakom minnesvärda titlar som Paprika och The Girl Who Leapt Through Time och som genom åren många gånger varit i nära samarbeten med studio Ghibli. Takeshi Koikes debutfilm tog över sju år att skapa och uppenbarar sig på bioduken därefter: regissörens samordnade kaos är en av de mest fartfyllda filmer som sprungit ur Japan det senaste decenniet, en hyllning till serietidningar och 70- och 80-talsfilm, en techno-tonsatt cineastisk resa.

Redline utspelar sig på planeten Dorothy, där universums största och mest dödliga racingturnering utspelar sig. Eftersom den arrangeras enbart var femte år dyker alla upp, inklusive JP - en oförsiktig galning som inte påverkas ett uns av hastighetsbegränsningar i sitt ultra-anpassade fordon. Samtidigt får evenemanget påhälsning av organiserad brotslighet och militär, grupper som båda gör allt i sin makt för att utnyttja tävlingen till sina egna ändamål. Och så har vi Sonoshee, vars uppenbarelse skakar om JP:s värld fullständigt.

Redline har visats på festivaler i både Norge och Danmark men aldrig nått svenska biodukar. Nu visas den på Roy, som del i vår uttalade satsning på animefilm.

"The most insanely exciting, visually exhilarating anime film you've seen in decades" - Anime News Network

I siffror

18 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

76 st

har besökt evenemanget på Göteborg.info
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Bio Roy). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Anime På Roy, Bio Roy

POPULÄRT I Göteborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Göteborg.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Göteborg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Maj