Fredag
27
April 2018
Nefertiti Göteborg

Ellen Andrea Wang

Nefertiti presenterar:
Ellen Andrea Wang
Nefertiti - Göteborg
Fredag 27 april 2018 kl 18.00

På scen c:a 20.30
Ålder 18 år
Det har gått 3 år sedan Ellen Andrea Wang gav ut sitt kritikerrosade debutalbum ”Diving”. Kort därefter blev hon headhuntad av trumlegenden Manu Katché och föjde med honom på världsturné. Hon har också spelat med stora artister som Sting och Marilyn Mazurs Shamania, utöver sina egna band, Pixel och Ellen Andrea Wang Trio. 2016 utnämnde den brittiska tidningen The Guardian henne till en av dagens mest intressanta jazzmusiker.
Nu kommer Ellen Andrea Wang till Nefertiti med nya skivan ”Blank Out”. Här visar hon en musikalisk vidareutveckling av hennes säregna sound som är både vitalt, fångande och melodiskt. ”Själva utformningen av Blank Out har varit ett viktigt och spännande projekt för mig” säger Ellen Andrea Wang. ”Texterna kom till i samarbete med textförfattaren Martin Hagfors och musiken blev inspelad i en studio under bara några få dagar, med Andreas Ulvo på tangenter och Erland Dahlen på trummor. Jag tänker att Blank Out handlar om att vi ibland har lust att sudda ut, ta bort (blank out) det som är svårt, men det enklaste är inte alltid det bästa. Ibland måste man stanna kvar i situationen och ta sitt ansvar”
”Hon har ett stort självförtroende och en stark personlighet och hon räds inte att blanda in musik- element från popen i sin jazzmusik. Wang spelar en harmonisk, lekfull och melodisk jazz med både elektroniska och akustiska inslag som vävs in till ett välklingande sound. Hon balanserar galant det lyriska med det mer ruffiga och skapar ett urbant sound, trots att hon här arbetar i det traditionella trio-formatet. Hennes kontrabasspel är ofta funkigt synkop-mättat, för att i andra passager bli mer melodiskt”.
Patrik Sandberg, Orkesterjournalen
Ellen Andrea Wang - s, b.
Erlend Slettevoll – keyb.
Erland Dahlen – tr.
www.nefertiti.se
www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Biljetter & tider

Fredag 27 April 2018 18:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Nefertiti). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Ellen Andrea Wang, Nefertiti

POPULÄRT I Göteborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Göteborg.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Göteborg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Februari