Fredag
16
Mars 2018
Nefertiti Göteborg

Lina Nyberg Band

Nefertiti presenterar:
Lina Nyberg Band
Nefertiti - Göteborg
Fredag 16 mars 2018 kl 18.00

På scen c:a 20.30
Ålder 18 år
Lina Nyberg är en av landets främsta jazzsångerskor och kompositörer. Sedan debuten med Esbjörn Svensson 1993 har hon producerat 17 album i eget namn med gräddan av jazzmusiker i Sverige. Hon har med olika konstellationer turnerat världen över.
Hon har mottagit Grammis, Lars Gulllin stipendiet, Kungliga Musikaliska Akademins stora jazzpris Sveriges Radios pris Jazzkatten m.m. och förärades 2016 med ett eget TV program Nattjazz med Lina Nyberg.
I oktober 2017 kom den hyllade och grammisnominerade magnifika finalen Terrestrial i Lina Nybergs trilogi om världen. Där framför Norrlandsoperans orkester hennes nyskrivna orkestreringar tillsammans med Linas band. Del ett i trilogin - The Sirenades (2014) innehöll bl.a. beställningsverk för Norrbotten Big Band och hyllades stort av publik och media. Del två - Aerials (2016) inkluderade nyskriven musik av för stråkkvartetten Vindla och jazzklassiker i ny kostym. På albumet Aerials (Hoob records 2016) försåg de standardlåtar som Bye bye Blackbird, Fly me to the moon och Skylark med nya fascinerande kostymer. Albumet nominerades till både Grammis och Manifestpriset som årets jazzalbum.
LNB är ett All Star Band som spelat ihop sedan 2008 och under dessa år har de skapat ett telepatiskt och lekfullt samspel där alla röster kommer till tals. Under 2017 turnerade dom förutom i Skandinavien även i Portugal, Tyskland, Argentina och Brasilien.
Lina Nyberg - s.
David Stackenäs - git.
Cecilia Persson - pi.
Josef Kallerdahl - b.
Peter Dalemo - tr.
www.nefertiti.se
www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Biljetter & tider

Fredag 16 Mars 2018 18:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Nefertiti). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Lina Nyberg Band, Nefertiti

POPULÄRT I Göteborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Göteborg.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Göteborg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Februari