• Evenemang idag
3-7
Mar-Apr 2018
GöteborgsOperan Göteborg

S&S

Dansverk av Sang Jijia och Sharon Eyal.
S & S är två verk som väver samman rörelse, ljus och ljud till en sällsam och fängslande världspremiär.


videoklippet ovan filmades under fotograferingen av profilen och är inte ett utdrag ur själva verket)

AS IT WERE
Sang Jijias första verk skapat direkt för GöteborgsOperans Danskompani heter As it were och handlar om mänsklig kommunikation. Om glädjen i att nå fram med sitt budskap men också om allt som går förlorat och missförstås. Vi vet vart vi ska men går vilse med det vi vill säga.
Föreställningen igenom singlar svarta silkespapper ner från taket. I slutet är scengolvet täckt av frasande papper. Dansarnas rörelser skapar vita ytor i det svarta. Mellanrum som rymmer bekännelser och budskap. Ibland säger det outtalade mer än det uttalade.
Sang Jijias uppfinningsrika arbete kännetecknas av en förförisk balans mellan häpnadsväckande fysisk dans och känslomässig beröring, ofta förstärkt genom videoprojektioner och multimedia. Sang Jijia var tidigare dansare och assisterande koreograf till legendaren William Forsythe. I dag är han ett välkänt och efterfrågat namn i Asien.
_ _ _ _

AUTODANCE
Extravagant och minimalistiskt. Kollektivt och individuellt. Privat och allmänmänskligt. Den israeliska koreografen Sharon Eyals andra verk för GöteborgsOperans Danskompani skapas, säger koreografen själv, ur rena rörelser. Med framhävda ben liknar dansarna kentaurer. Kraftfulla och primitiva. Sharon Eyal integrerar sömlöst dans, techno och teknik; ömsom explosivt, ömsom sublimt. En visuell, känslostark, strukturerad och estetisk helhet.

Sharon Eyal har de senaste tio åren skapat en strid ström kritikerrosade verk för framstående danskompanier, med Gai Behar som medskapare. Deras Untitled black (2012), som skapades för GöteborgsOperans Danskompani och visades i Melodifestivalen 2017, är ett sådant exempel.

Det mångbottnade dansverket Untitled blacks klan av utomjordiska varelser förflyttade publiken in i ett parallellt universum – avskalat, intelligent och mystiskt.

Även denna gång blir det hypnotisk dans med stark attityd i kombination med Ori Lichtiks pulserande musik.

KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(GöteborgsOperan). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. S&S, GöteborgsOperan

POPULÄRT I Göteborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Göteborg.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Göteborg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

April