• Evenemang idag
  • Evenemang idag
Fredag
16
Februari 2018
Instant Göteborg

The Radio Dept.

THE RADIO DEPT.
Av alla band som växte fram flörtandes med shoegaze och drömsk pop under 2000-talet var Lundabandet The Radio Dept. det allra mest intressanta. Sedan starten har bandet, numera en duo, skapat skör och shoegazeinfluerad pop – alltid med finess, och alltid på egna premisser. Efter en tids frånvaro släppte The Radio Dept. förra hösten nytt i form av albumet ”Running Out of Love” – en karg men ändå välljudande skildring av vår samtid. The Radio Dept. är en modern institution, och bland det finaste det här landet har att bjuda på i popväg. Nu kan vi stolt meddela att bandet gör tre Sverigespelningar i vinter – den 27 januari i Malmö, 16 februari i Göteborg och 17 februari i Stockholm.


I skrivande stund har The Radio Dept. släppt fyra fullängdare samt ett större antal EP:s. Trots att bandet redan hade en stor och hängiven internationell fanbas innan, så växte den än större när tre av deras låtar inkluderades i Sofia Coppolas film ”Marie Antoinette”. ”Lesser Matters” kom självklart med när NME korade 2000-talets 100 bästa album, och att bandet är i högform idag råder det heller inga tvivel om. ”Running Out of Love” belönades till exempel med full pott av Gaffa, och beskrevs som ”ett så gott som perfekt popalbum, från ett av Sveriges sista riktiga popband”. I vinter ser vi The Radio Dept. på tre platser i Sverige.

Biljetter släpps fredagen den 6 oktober kl 10.

Special Guest: KIM KI O
Efter att ha släppt egenproducerade CD-Rs under 2007 och 2008, debuterade Istanbulbaserade Kim Ki O sitt första minialbum ”Dans” via Nederländernas fina indielabel Enfant Terrible 2010. Duons andra platta ”Grounds” följde 2013 via Parisbaserade Lentonia Records. Kim Ki O har turnerat i europa och UK med namn som The Radio Dept., Moon Duo och Jens Lekman. Duons är högaktuella med sitt senaste album ”Zan” som kom i november 2017.


Dj i klubban innan och mellan banden: Alex P (KLASS II) bjuder på sina finaste låtar. Efter spelningen har han delad vårdnad om dansgolvet med Instant.
I matsalen efter gig hittar vi Alice B! Vi har ingen aning om vad hon kommer vilja spela men vi vet att det kommer bli fantastiskt och potentiellt välta dansgolvet.

Och du vet väl att du kan boka bord och passa på att äta middag på Pustervik innan spelningen?!

Varmt välkomna!

I siffror

319 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

59 st

har besökt evenemanget på Göteborg.info
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Instant). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. The Radio Dept., Instant

POPULÄRT I Göteborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Göteborg.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Göteborg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Februari